Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lars Løkkes nye regering får 22 ministre

Trekløverregering øger antal af ministre fra 17 til 22. LA får seks, K får tre og V 13 ministre.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (tv) præsenterer nyt regeringsgrundlag sammen med Konservatives leder Søren Pape Poulsen (im) og Liberal Alliances leder Anders Samuelsen (th) søndag d. 27. november 2016 på Marienborg. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2016)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (tv) præsenterer nyt regeringsgrundlag sammen med Konservatives leder Søren Pape Poulsen (im) og Liberal Alliances leder Anders Samuelsen (th) søndag d. 27. november 2016 på Marienborg. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2016)

Dronning Margrethe får travlt med at trykke hænder, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag møder op på Amalienborg med sit nye ministerhold.

Venstre-regeringen har hidtil haft 17 ministre. Men den nye trekløverregering med Liberal Alliance og De Konservative får i alt 22 ministre.

Heraf går de 13 ministerposter til Venstre, mens Liberal Alliance får seks og De Konservative får tre ministerposter. Det erfarer TV2. Berlingske har fået oplysningerne bekræftet.

Fordelingen afspejler i vid udstrækning størrelsesforholdet mellem de tre partier.

Venstre er det største parti i regeringen med 34 mandater. Ud over at få flest ministerposter ventes partiet ud over statsministerposten også at beholde den magtfulde finansministerpost.

Til gengæld får partiet ikke helt så mange ministre i forhold til sit mandattal som Liberal Alliance og De Konservative.

Både Liberal Alliance og De Konservative får omtrent halvt så mange ministerposter, som de har mandater.

Det nye ministerhold bliver præsenteret mandag klokken 11 på Amalienborg. Herefter er der overdragelser i de enkelte ministerier, hvor gamle ministre takker af, og nye træder til.

Oprettelsen af nye ministerier betyder normalt, at nogle af de eksisterende bliver delt op.

Det har blandt andet været på tale at dele Udenrigsministeriet op. Det var tilfældet under den tidligere regering, hvor der var hele fire ministre på området.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.