Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lars Barfoed enig i mangel på regeringsindflydelse

Konservative bør ikke gå med i en regering med partiets nuværende størrelse, lyder det fra partiformand Lars Barfoed, som bakker op om udmeldingen fra flere konservative profiler, der hellere ser partiet som støtteparti.

Pressemøde med Lars Løkke Rasmussen (V) og Lars Barfoed (K). Arkivfoto 2011.
Pressemøde med Lars Løkke Rasmussen (V) og Lars Barfoed (K). Arkivfoto 2011.

De Konservatives partiformand, Lars Barfoed (K), bakker nu op om udmeldingen fra flere medlemmer af partiets top om, at de Konservative er for lille til at gå med i en regering.

»Vi er i ledelsen helt enige om, at med den størrelse, vi har nu, der er det som udgangspunkt ikke fornuftigt at være med i en regering, fordi vores muligheder for at få stærk indflydelse på den politik, der bliver ført, er mindre,« siger han til DR Nyheder.

I søndagens udgave af Berlingske står den konservative næstformand, Michael Ziegler, og flere andre af partiets profiler frem og siger, at de Konservative ikke har mandater nok til at gå med i et regeringssamarbejde efter et magtskifte. Partiet ville højst sandsynligt kunne sikre sig større indflydelse som støtteparti for Venstre, lyder det.

Lars Barfoed er »fuldstændig enig« i overvejelserne.

»Selvfølgelig må man altid, selv om det som udgangspunkt er adgang til indflydelse at sidde med i en regering, så må man altid overveje, hvordan man i den konkrete situation kan få mest indflydelse på den førte politik. Og der kan det da godt være, at vores vurdering vil være efter et valg, at det netop vil være at stå uden for en regering, selv om der kan dannes en borgerlig ledet regering,« siger partiformanden.

Han har dog endnu ikke taget en endelig beslutning, understreger han.

»Der er ikke engang udskrevet valg endnu, så det er for tidligt,« siger Lars Barfoed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.