Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Langt færre ledige mister retten til dagpenge

Nye dagpengeregler og bedre tider for dansk økonomi er årsag til, at færre mister dagpenge, mener minister.

Arkivfoto: Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) glæder sig over, at langt færre ledige mister deres dagpengeret.
Arkivfoto: Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) glæder sig over, at langt færre ledige mister deres dagpengeret.

Knap 2900 ledige mistede i første halvår deres dagpengeret. Det er langt færre end i samme periode sidste år, da knap 7300 ledige mistede deres dagpengeret.

Det viser nye tal fra Jobindsats.dk i Beskæftigelsesministeriet.

Det glæder beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

»Det er først og fremmest glædeligt, at langt færre forbruger deres dagpengeret. Det skyldes, at det går bedre for dansk økonomi. Men det skyldes vel også, at vi har lavet nogle nye dagpengeregler,« mener Troels Lund Poulsen.

»De skaber en større grad af fleksibilitet, som kan sikre, at man ikke mister sin dagpengeret. Så det er nogle historisk gode tal, når man tænker på, at næsten 7300 opbrugte deres dagpengeret i første halvår 2016.«

Mange arbejdsløse udnytter, at de siden nytår har kunnet forlænge perioden med dagpenge, hvis de af og til arbejder. En dags arbejde kan veksles til to dage på dagpenge.

Det er udnyttet af halvdelen af de arbejdsløse, som i år ville miste dagpengeretten. Det viser en tidligere undersøgelse.

Siden sommeren 2015 er beskæftigelsen steget med 108.000 personer, påpeger Troels Lund Poulsen.

Så dagpengereformen, som støttes af et bredt politisk flertal, er afgørende for den positive udvikling?

»Ja. Det er den gode forklaring på, at vi nu ser rigtig gode tal. De nye dagpengeregler kan støtte den fremgang, der er på arbejdsmarkedet,« siger Troels Lund Poulsen.

Omvendt er antallet af arbejdsløse, som hverken får en offentlig ydelse eller løn i den første måned, hvor de mister dagpengeretten, steget fra 8,6 procent i første halvår af 2016 til 39,1 procent i første halvår i år.

Er det bekymrende?

»Det er det ikke nødvendigvis. Der er mange årsager til, at folk kan blive selvforsørgende,« siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.