Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lande skal tage asylansøgere retur for at få bistand

For at få bistand skal fattige lande tage borgere tilbage, der får afslag på asyl i Danmark, mener blå blok.

De borgerlige partier vil have udviklingslande til at tage deres statsborgere tilbage, hvis de får afslag på asyl i Danmark. Ellers skal kassen lukkes i, skriver Jyllands-Posten. Free/Colourbox
De borgerlige partier vil have udviklingslande til at tage deres statsborgere tilbage, hvis de får afslag på asyl i Danmark. Ellers skal kassen lukkes i, skriver Jyllands-Posten. Free/Colourbox

København. Der skal fart på hjemsendelsen af afviste asylansøgere.

Derfor vil Venstre og de øvrige borgerlige partier gøre det til en betingelse, at udviklingslande tager imod deres egne statsborgere, hvis de får afslag på asyl i Danmark. Ellers skal landene ikke modtage dansk udviklingsbistand.

Det skriver Jyllands-Posten fredag.

I øjeblikket er der omkring 1300 personer i Danmark, som har fået endeligt afslag på asyl. De opholder sig i landet i såkaldt "udsendelsesposition".

Det hænger som regel sammen med, at de ikke kan udsendes ved tvang, fordi Danmark ikke har en aftale om hjemsendelse med deres hjemlande. Og så vil landene ikke tage imod dem, når de ikke rejser frivilligt tilbage.

Nogle af de pågældende lande får samtidig udviklingsbistand fra Danmark, og dermed kan Danmark få en klemme på dem, mener Venstre.

- Det skal være noget for noget, siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen (V), til Jyllands-Posten.

Efter sommerferien forhandles en aftale om dansk udviklingsbistand. Her skal den nye betingelse indføres, og der tegner sig ifølge Jyllands-Posten allerede et flertal.

- Det er en god idé, men det er jo ikke alle lande, vi giver udviklingsbistand til. Man skal også kunne se på handelsaftaler, siger De Konservatives udenrigsordfører, Naser Khader, til Jyllands-Posten.

Også Liberal Alliance er positive.

- Der, hvor der er regeringer at forhandle med, er det en rigtig god idé, siger partiets udlændingeordfører, Christina Egelund.

Socialdemokraterne vil gerne være med, hvis partiet "kan få en dialog med regeringen om betingelserne", som udviklingsordfører Mette Gjerskov (S) formulerer det.

Endelig er Dansk Folkeparti klar til at gå længere.

- Man kan godt udvide det til, at hvis de vil modtage ulandsbistand, skal de være parat til ? ud over at tage deres egne statsborgere ? at tage imod flygtninge fra andre lande fra Danmark, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.