Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læs hele Mette Frederiksens brev om velfærd

I syv kommuner har S-borgmestre mindst én gang siden seneste kommunalvalg fundet penge til skattelettelser.

I syv kommuner har S-borgmestre mindst én gang siden seneste kommunalvalg fundet penge til skattelettelser. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
I syv kommuner har S-borgmestre mindst én gang siden seneste kommunalvalg fundet penge til skattelettelser. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

København. S-formand Mette Frederiksen har i denne uge sendt et brev til 600.000 husstande landet over. Heri opfordrer hun danskerne til at stemme på socialdemokratiske kandidater, der sætter velfærden først.

Se hele brevet her:

Velfærd først

Måske ved du allerede, hvem du vil stemme på til valget 21. november. Måske er du i tvivl.

Jeg vil opfordre dig til at stemme på Socialdemokratiet.

Hvorfor blander jeg mig i det, tænker du måske? Jeg bor ikke i din kommune. Men jeg kender vores kandidater. Og jeg ved, at socialdemokrater over hele landet sætter velfærden først.

Vi kæmper for, at der er råd til vores fælles velfærd. Det er ikke, fordi vi tror, at alt kan løses med flere penge. Men vi bliver flere ældre i de kommende år. Heldigvis. Og så skal vores velfærd kunne følge med. Det koster.

Ligesom det koster noget, hvis man lokalt skal have muligheden for at gøre velfærden bedre. I daginstitutioner. Skoler. Sygehuse. Plejehjem. Det bliver svært, hvis pengene allerede er brugt på skattelettelser. For vi ønsker ikke, at der hvert år skal skæres ned på velfærden.

Velfærd først betyder, at den vigtigste opgave for os er at tage hånd om velfærden.

Det gør Socialdemokratiet der, hvor du bor. Og det gør Socialdemokratiet på Christiansborg.

Andre partier ser anderledes på det. Nogle vil for eksempel hellere bruge pengene på skattelettelser. Til dem, der i forvejen tjener mest. Og hvis der så bagefter er penge tilbage, kan de bruges på velfærd. Vi er uenige. Fordi rækkefølgen er forkert. Og det er jo det fine ved politik. At der er et valg.

Uanset hvad du stemmer 21. november, så vil jeg ønske dig et godt valg. Hvis du har fået lyst til at vide mere om Socialdemokratiet og vores kandidater, så læs mere på www.socialdemokratiet.dk.

Tak fordi du tog dig tid til at læse dette brev.

Med venlig hilsen

Mette Frederiksen

Formand for Socialdemokratiet

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.