Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lærerformand: Vilhelmsen vil dele nye oplysninger om lockout

Annette Vilhelmsen vil ifølge lærerforeningen dele konkrete oplysninger om lærerkonflikten med ombudsmanden.

Tidligere SF-formand og erhvervs- og socialminister Annette Vilhelmsen.
Tidligere SF-formand og erhvervs- og socialminister Annette Vilhelmsen.

Tidligere SF-formand og erhvervs- og socialminister Annette Vilhelmsen har "konkrete oplysninger" om lærerlockouten i 2013. Oplysninger, hun ønsker at dele med Folketingets Ombudsmand.

Det skriver formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo, i et brev til ombudsmanden.

I brevet beder lærerformanden på ny om at få aktindsigt i "det forberedende arbejde" op til lockouten.

En tidligere anmodning blev afvist af Finansministeriet med argumentet om, at dokumenterne fra en spærlig arbejdsgruppe var interne.

Men siden har Vilhelmsen i bogen "Søren og Mette i benlås" udtalt, at lockouten var aftalt spil mellem SRSF-regeringen og Kommunernes Landsforening.

En udlægning, der er blevet afvist af både daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og flere andre ministre i hendes regering.

Anders Bondo udtaler til Altinget, at han ikke ved, hvilket materiale Annette Vilhelmsen vil dele, men i brevet til ombudsmanden skriver lærerformanden:

»Annette Vilhelmsen har udtrykt over for mig, at hun har konkrete oplysninger, som hun ønsker at dele med dig, såfremt du ser på sagen igen og tager kontakt til hende.«

Ritzau har forsøgt at få svar fra Vilhelmsen på, hvilke konkrete oplysninger hun ligger inde med, men den tidligere partiformand svarer i en sms, at hun ikke har nogen kommentarer.

Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen har tirsdag meddelt Danmarks Lærerforening, at anmodningen om aktindsigt er sendt videre til Finansministeriet.

»Jeg er opmærksom på, at der har været rejst spørgsmål om, hvorvidt ombudsmandsinstitutionen fik de rigtige oplysninger, da vi behandlede sagen i 2013,« siger han i en pressemeddelelse.

»Jeg har ikke haft grund til at tvivle på disse oplysninger, men jeg vil gerne se Finansministeriets svar til lærerforeningen.«

Siden august sidste år har Annette Vilhelmsen været direktør for uddannelsesinstitutionen Tietgen i Odense. Hun er ikke længere medlem af SF.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.