Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lærerformand harm over tilbud om at møde V-ministre for penge

Udemokratisk, mener formand for Frie Skolers Lærerforening. Han har uden held prøvet at få møder med ministre.

Arkivfoto af skoleelever.
Arkivfoto af skoleelever.

Formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, fortæller i Radio24syv, hvordan hans forening er blevet tilbudt medlemskab af en erhvervsklub hos Venstre for 20.000 kroner.

Det ville give adgang til at møde flere ministre. Men Rostrup havde flere gange uden held forsøgt at få et møde med ministre.

»Så bliver man faktisk en lille smule harm over, at hvis jeg betaler 20.000 kroner om året, kan jeg godt få lov at møde dem,« siger han til Radio24syv.

»Jeg går faktisk ikke ind for et demokratisk system, hvor man skal betale penge for at møde landets ministre.«

»Det er ikke penge, der går i den store demokratiske kasse. Det er penge, der går direkte i Venstres partikasse,« siger Uffe Rostrup.

Radio24syv kunne torsdag fortælle, at Venstre har inviteret en udvalgt personkreds til at blive medlemmer af partiets nyoprettede forening. Den hedder "Den Liberale Erhvervsforening". Og dens første møde skal holdes på Marienborg.

Forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har kaldt det "dybt problematisk", at statsministerboligen på den måde bruges til partiformål.

Pengene fra erhvervsklubben skal nemlig gå til Venstre.

Ritzau har forsøgt at finde ud af, hvad Venstres to regeringspartnere Liberal Alliance og De Konservative mener om Venstres invitation til erhvervsklubben.

Men hverken politisk ordfører Christina Egelund (LA) eller politisk ordfører og gruppeformand Mette Abildgaard (K) ønsker at kommentere sagen. Det har ikke været muligt at komme i kontakt med gruppeformand Leif Mikkelsen (LA).

Venstres partisekretær, Claus Richter, skriver i en mail, som Radio24syv citerede torsdag:

»Formålet med Den Liberale Erhvervsforening er at styrke dialogen mellem danske organisationer, foreninger og Venstre. Det kommer alle til gavn. Der er naturligvis ingen, der kan købe sig til politisk indflydelse hos Venstre.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.