Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lærerforening håber på diaolog med Thorning

Lærernes rolle i en kommende folkeskolereform blev også vendt i Helle Thorning-Schmidts nytårstale, og den omtale vil formand for Danmarks Lærerforening (DLF) forsøge at holde Statsministeren fast på.

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening. Arkivfoto.
Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening. Arkivfoto.

- Tiden er kommet til, at vi skal indrette skoledagen på en ny måde, og det vigtigste, for at det kan lykkes, er selvfølgelig lærerne, lød det, da Helle Thorning-Schmidt i sin nytårstale strejfede den kommende folkeskolereform.

Selv om reformen blot var et ud af mange emner, som Helle Thorning-Schmidt fik vendt i årets tale, så er omtalen vigtig for Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening (DLF).

Han mener at lærernes rolle indtil videre har manglet i reformdebatten.

- Jeg hørte ikke en decideret invitation fra Helle Thorning-Schmidt, men jeg vil fastholde regeringen på, at Statsministeren kommenterede, at lærerne spiller en vigtig rolle for, at vi kan få den her folkeskolereform til at lykkes, siger Anders Bondo Christensen.

Også lærernes rolle i regeringens plan om heldagsskoler blev luftet i statsministerens tale:

- I (lærerne, red.) er skolens hjerte. Jo mere tid børnene tilbringer sammen med jer, jo dygtigere bliver de, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Og netop den diskussion håber Anders Bondo og Danmarks Lærerforening (DLF) nu at kunne blive del af.

- Det er ikke antallet af timer, der er afgørende, men derimod er det kvaliteten af den undervisning, som eleverne modtager, der er vigtig. Netop på det punkt håber jeg, at vi nu kan komme i dialog, lyder det fra formanden, som slår fast:

- Vi er enige med regeringen i deres målsætninger for folkeskolen, men det kræver altså ikke bare flere timer, men også kvalitet i undervisningen, og der kunne jeg altså godt have tænkt mig, at hun havde lavet en endnu tydeligere invitation til lærerne. Det er lærerne, der er eksperterne, og de er afgørende for, at vi sammen kan lave en god reform.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.