Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA'ere bakker op om beslutning om at gå i regering

Der har været debat, men generelt er der opbakning til regeringsbeslutning, lyder det fra storkredsformænd.

ARKIVFOTO. Her hyldes partileder Anders Samuelsen efter sin tale. (foto: Henning Bagger/Scanpix2016)
ARKIVFOTO. Her hyldes partileder Anders Samuelsen efter sin tale. (foto: Henning Bagger/Scanpix2016)

Liberal Alliances gøren og laden i trekløverregeringen er blevet mødt med kritiske analyser og kommentarer fra flere sider.

Kritikken har blandt andet gået på, at Liberal Alliance har givet køb på dele af partiets politik for at føre en fælles regeringspolitik med Venstre og De Konservative.

Men hos formændene for de storkredse, Ritzau har talt med i forbindelse med lørdagens landsmøde i Aalborg, er der opbakning til regeringsprojektet.

Carsten Frederiksen, formand for Liberal Alliances storkreds i Københavns Omegn, fortæller, at det har været en omvæltning. Han fornemmer dog, at lokale LA-politikere støtter beslutningen.

»LA er et parti, hvor vi debatterer. Der kan sagtens være debat internt. Men som samlet parti er der opbakning til, at vi er gået i regering,« siger han.

»Når det er et stort parti, kan man kan ikke sige, at alle er enige i alt. Det ville være forkert at sige. Men det er fair at sige, at der er god opbakning,« siger Carsten Frederiksen.

En af dem, der er glad for, at LA nu er med i regeringen, er Ole Havskov Jacobsen, som er formand for storkredsen i Sydjylland.

»Jeg mener, det er en stor fordel, at vi kom med i regeringen. Og jeg mener også, vi har sat et liberalt aftryk på dagsordenen,« lyder det fra Ole Havskov Jacobsen.

LA-politikeren mener, at det er naturligt med kritik, når man er et parti "med markante holdninger".

Liberal Alliances formand i Nordjyllands storkreds, Michael Andersen, sammenligner den nuværende situation på Christiansborg med byråd og regionsråd.

»For at få politik igennem er vi nødt til at arbejde sammen. I de kommuner, hvor samarbejdet ikke har fungeret så godt, har vi ikke fået den indflydelse, vi kunne have haft,« siger han.

Partileder Anders Samuelsen (LA) og Simon Emil Ammitzbøll (LA) har ifølge Politiken besøgt partiets storkredse og opfordret til tålmodighed de seneste måneder.

Over for Politiken gives der blandt lokale LA-politikere udtryk for en generel opbakning til at gå i regering. Flere mener dog ifølge avisen også, at Liberal Alliance skulle have fået mere af partiets politik gennemført.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.