Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA'er stoler på S-løfte om borgmesterpost i Slagelse om to år

Villum Christensen (LA) føler sig sikker på, at en aftale om en delt borgmesterpost holder to år.

Slagelse. En usædvanlig aftale ser ud til at have løst borgmester-striden i Slagelse torsdag eftermiddag. Her er Socialdemokratiet og Liberal Alliance blevet enige om at dele borgmesterposten.

- Det er mellem Socialdemokratiet og Liberal Alliance aftalt, at der efter to år, det vil sige per 1. januar 2020, er mulighed for, om ønsket af Liberal Alliance, et skifte mellem John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) for så vidt angår poster i Slagelse Byråd.

Sådan lyder afsnittet i aftaleteksten. Og med den formulering i hånden føler Villum Christensen sig sikker på, at han om to år bliver borgmester, hvis han ønsker det.

- Ellers hører alting jo op, siger han til de fremmødte journalister.

- Jeg ved ikke, hvordan sådan noget foregår. Men det er lykkes i andre kommuner.

Både John Dyrby Paulsen og Helle Blak (SF) blev spurgt, om Villum Christensen kunne vide sig sikker. Begge gentog formuleringen fra aftalen.

- Det er udtrykt i aftalen, at der er en mulighed for det, hvis der er et ønske om det om to år, siger John Dyrby Paulsen.

Helle Blak fra SF gentog næsten ordret:

- Hvis ønsket er der om to år, så kan Villum blive borgmester, siger hun.

Villum Christensen udtrykte ingen tvivl om, at John Dyrby Paulsen vil trække sig om to år, hvis det bliver nødvendigt.

- Man kan altid finde en saglig grund til at trække sig, siger Villum Christensen.

- Der er lagt den lille nuance ind i aftalen: "Hvis jeg ønsker det". Der kan ske meget på to år.

Aftalen indeholder også et afsnit om SF's betingelse for at stå bag aftalen. Partiet har betinget sig, at viceborgmesterposten tilbydes Dansk Folkeparti, der ikke står bag aftalen.

En lignende aftale blev indgået i Assens og Skævinge i 2001. Her blev begge aftaler overholdt og byen oplevede to borgmestre i perioden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.