Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Længe ventet vidne skal i skatte-skranken

Vi har hørt ham omtalt og citeret utallige gange fra andre vidner. Nu skal han selv forklare sig over for skattesagskommissionen: Skatteministeriets topembedsmand, Steffen Normann Hansen.

Arkivfoto: Audiens hos Dronning Margrethe. Direktør Steffen Normann Hansen står yderst til venstre.
Arkivfoto: Audiens hos Dronning Margrethe. Direktør Steffen Normann Hansen står yderst til venstre.

Tirsdag er endnu en højtplaceret embedsmand indkaldt som vidne i skattesagen. Som produktionsdirektør sad Steffen Normann Hansen tæt på Skatteministeriets top i 2010, da Skat København behandlede daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Steffen Kinnocks skattesag.

På grund af sin placering i ministeriet vil Steffen Normann Hansen sandsynligvis vide, hvorvidt daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), departementschef Peter Loft og ministerens spindoktor, Peter Arnfeldt, på det tidspunkt forsøgte at blande sig i afgørelsen af Thorning-parrets skattesag.

Ifølge de to direktører i Skat København, Erling Andersen og Lisbeth Rasmussen, »angreb« ministeriets folk afgørelsen og forsøgte ligefrem at få den omgjort - selv om det ifølge skatteforvaltningsloven er forbudt for både ministeren og departementet at blande sig i afgørelser af enkeltsager.

Steffen Normann Hansen er længe ventet som vidne foran kommissionen, fordi flere af de foregående vidner har citeret ham fra centrale møder eller telefonsamtaler med betydning for sagen.

Erling Andersen fortalte blandt andet under sin afhøring i december, at Steffen Normann Hansen efter BTs første skriverier om Thorning-parrets skatteforhold i sommeren 2010, ringede til ham og sagde:

- Ministeren mener ikke, at hun (Thorning, red.) skal have lov til at slippe af sted med det.

Produktionsdirektøren sagde ifølge Erling Andersen, »at departementschefen ønsker, vi skal gøre noget i denne her sag«.

Konkret mente Peter Loft angiveligt, at Skat København skulle starte en kontrolsag for at undersøge Stephen Kinnocks skattepligt.

Steffen Normann Hansen blev også nævnt under afhøringen af ministeriets koncerndirektør, Jesper Skovhus Poulsen. Den 16. september 2010 sad de to nemlig i en taxa på vej fra lufthavnen sammen med departementschef Peter Loft.

Her så Loft for første gang Skat Københavns endelige afgørelse af Thorning-parrets skattesag og opdagede, at de fire linjer om parrets »familiemæssige forhold«, han ville have Skat til at tilføje, ikke var med.

- Det giver anledning til en vis irritation. Jeg fangede, at problemet var, at der var lavet en aftale om, at de fire linjer skulle med. Det er mit klare indtryk, at både Loft og Normann delte en opfattelse af, at der var aftale, som ikke var blevet holdt, fortalte Jesper Skovhus Poulsen, der også beskrev, hvordan Normann angiveligt ringede direkte til Erling Andersen, efter der var blevet bandet en del i taxaen.

- Normann fik den besked, at det skulle man ikke blande sig i. Det gav ikke anledning til, at irritationen blev mindre, sagde Jesper Skovhus Poulsen.

Endnu flere Normann-brikker forventes at falde på plads i morgen klokken 9.30, når kommissionen skal høre versionen fra hestens egen mund. Alle er velkomne til at sætte sig på tilhørerpladserne på Fremtidsvej 1 i Søborg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks