Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger i opråb til politikere: I skal ændre fyrværkeriloven

To læger advarer om behov for restriktioner på fyrværkeri, mens S vil have ministeren i tale.

En stigning i antallet af fyrværkeriulykker i forbindelse med nytårsaften får to førende læger på området til at opfordre til politisk handling.

Socialdemokratiet ønsker at diskutere mulighederne med ministeren.

Det skriver Jyllands-Posten.

Appellen stammer fra overlæge Jørgen Villumsen fra Rigshospitalets øjenafdeling i Glostrup og Steffen Heegaard, der er formand for de danske øjenlæger.

Begge mener de, at det stigende antal skader sammenholdt med et faldende antal i Danmarks nabolande, bør føre til politisk handling.

Opfordringen får Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, til at tage problemet op med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

»Det er trist og alvorligt, at antallet af skader stiger. Det er værd at lytte til de eksperter, der siger, at det fyrværkeriskyts og de batterier, som bruges, bliver større og kraftigere,« siger han til Ritzau.

De to læger foreslår forskellige redskaber. Jørgen Villumsen nævner særlige zoner for affyring af fyrværkeri.

»Man kan stå midt på Rådhuspladsen i København med masser af mennesker omkring sig og fyre en raket af eller på en vej fyldt med mennesker. Måske skulle man indføre særlige zoner, hvor man kunne fyre nytårskrudt af,« siger han til Jyllands-Posten.

Han peger samtidig på kvaliteten af krudtet i fyrværkeriet.

Da 2013 blev til 2014 blev der registreret 73 skader i forbindelse med nytårsaften. Ved årsskiftet søndag til mandag var det 117.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.