Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA vil skærpe straffen for tilbagevendte udviste kriminelle

Der er behov for at skærpe straffen, når vi kan konstatere, at mange af de udviste, kriminelle udlændinge kommer tilbage for at begå ny kriminalitet, siger Liberal Alliances retsordfører.

Straffen for tilbagevendte udviste kriminelle skal skærpes. Det mener Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA), efter nye tal fra Danmarks Statistik viser, at mindst 476 personer sidste år blev taget i at overtræde deres indrejseforbud i Danmark.

»Vi er jo til grin, når man bare kan komme igen og igen. Og de her mennesker ved tilsyneladende godt, hvad de kommer tilbage til og lader sig ikke afskrække af de nuværende sanktioner. Derfor skal vi have skærpet straffen,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

I 2011 blev 368 udviste taget i at rejse ind i Danmark, og siden har tallet været støt stigende.

»Er man først blevet smidt ud af Danmark, så er man naturligvis ikke velkommen igen. Trodser man det forbud, så skal straffen være lang, og den bør afsones i hjemlandet. Vi skal ikke styrke de her menneskers tilhørsforhold eller forbindelser til Danmark, når de nu en gang er blevet udvist. Og vi skal slet ikke bruge penge på at give dem et ophold i et dansk fængsel,« siger Liberal Alliances retsordfører.

Dansk Folkeparti vil ifølge TV 2 kalde justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd for at høre, hvad regeringen vil stille op.

Retsordfører Peter Skaarup (DF) har selv tre idéer til, hvad der kan gøres:

»For det første skal afsoningen foregå i hjemlandet. Den dømte skal sendes hjem til det land, han kom fra og afsone der. Det næste er, at vi skal have en effektiv grænsekontrol, så dem, der alligevel kommer tilbage, bliver stoppet ved grænsen. Og det sidste er, at det skal medføre en følelig ekstrastraf, hvis man kommer tilbage. I dag gives der jo kun nogle få dages fængsel oveni,« siger Peter Skaarup til TV 2.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.