Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA vil gøre lejeaftaler bindende

Boligejere risikerer at få »et ordentligt blåt øje« med den måde, som lejeloven er indrettet på i dag, mener Liberal Alliance. Derfor skal lejeaftalerne gøres bindende.

Når en lejer og en udlejer giver hånd på en aftale, så skal den aftale ligge fast, uanset hvad Huslejenævnet måtte mene.

Det mener Liberal Alliance, efter Berlingske har beskrevet, hvordan boligejere er kommet i økonomiske vanskeligheder ved at udleje deres hus eller lejlighed, fordi Huslejenævnet efterfølgende har vurderet, at lejen er for høj. Dermed tvinges udlejeren til at sænke lejen og betale penge tilbage til lejeren.

»Lejeaftaler bør gøres bindende mellem lejer og udlejer, så begge parter har en garanti for, at den aftale, de har indgået, ikke kan ændres. Det er kun rimeligt, at såvel udlejer som lejer kan vide sig sikre på, at huslejen ikke lige pludselig bliver ændret fra dag til dag eller med tilbagevirkende kraft,« siger Liberal Alliances boligordfører, Ole Birk Olesen (LA), i en skriftlig kommentar.

Berlingske skriver mandag, hvordan meget få udlejere gør brug af muligheden for at købe en bindende forhåndsgodkendelse af den husleje, de tager. Loven blev søsat netop for at hjælpe udlejere, der taber store summer på at blive trukket i Huslejenævnet.

En rundringning til huslejenævnene i landets tre største kommuner, som Berlingske har foretaget, afslører således, at frem til november havde kun ti personer valgt at bruge ordningen, som blev sat i søen i april sidste år.

Når ordningen bliver brugt så lidt, så mener Ole Birk Olesen, at den eneste rigtige løsning er at gøre enhver kontrakt mellem udlejer og lejer bindende.

»Som lejeloven er indrettet i dag risikerer mange helt almindelige boligejere at få et ordentligt blåt øje på at udleje deres lejlighed eller hus, fordi lejer - efter kontrakten er underskrevet - kan gå til huslejenævnet og få huslejen sat ned. Det er dybt urimeligt, at udlejer bliver sat i den situation, hvor vedkommende end ikke kan få dækket de udgifter til boligen, som udlejer selv har,« forklarer Ole Birk Olesen og fortsætter:

Liberal Alliance vil inden længe fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget, som friholder private udlejere, der blot har et enkelt lejemål til udlejning, fra huslejeregulering, oplyser partiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.