Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA: Vi kan ikke tåle at være de dyreste og de dummeste

Liberal Alliance vil reformere taxametersystemet, fordi det ifølge uddannelsesordfører Merete Riisager får universiteter til at lade dumpeklare studerende bestå.

Elever på Copenhagen Business School CBS fotograferet fredag den 27. marts 2015.
Elever på Copenhagen Business School CBS fotograferet fredag den 27. marts 2015.

Danmark er i faglighedskrise, mener Liberal Alliances uddannelsesordfører, Merete Riisager (LA).

Undervisere på universiteterne tilkendegiver i dagens Berlingske, at de lader dumpeklare studerende bestå, og det kan Danmark ikke tåle, når vi samtidig tager os godt betalt for vores arbejde, mener ordføreren.

»Vi står i en faglighedskrise i Danmark, som vi ikke helt har forstået omfanget af. Danskernes lønninger er høje i forhold til mange af vores europæiske naboer, og vi kan altså ikke tåle både at være de dyreste og de dummeste for nu at sige det lidt groft. Vores faglige evner skal matche det høje lønniveau,« siger Merete Riisager.

Det er en ny undersøgelse fra Berlingske Research, som får hende til at stille diagnosen og råbe vagt i gevær. Her svarer tre ud af ti professorer og lektorer, at de har ladet studerende bestå, selv om vedkommende ifølge deres faglige vurdering skulle dumpe.

»Universiteterne svigter de studerende, når de med misforståede hensyn lader flere studerende bestå en eksamen, selv om underviserens faglige vurdering var, at de studerende skulle dumpe,« siger hun.

Resultatet overrasker dog ikke Merete Riisager. I hendes øjne er det en naturlig effekt af den taxameterordning, der kvitterer uddannelsesinstitutionerne for blandt andet at optage studerende og sende dem færdiguddannede ud i den anden ende, og som Liberal Alliance vil reformere.

»Vi har skabt en incitamentsstruktur omkring universiteterne, som betyder, at man blot er optaget af at få de studerende igennem uddannelserne i stedet for at være optaget af, hvad de kommer igennem med. Derfor slækker de lidt på kravene både til eksamen og i undervisningen, og derfor er det nødvendigt, at vi får reformeret det nuværende taxametersystem,« siger Merete Riisager.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.