Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA: Venstre er bange for sin egen EU-skygge

Venstre vil gerne have, at regeringen kommer på banen i spørgsmålet om EU, men partiet bør først og fremmest feje for egen dør og forklare danskerne, hvad man mener, lyder det fra Liberal Alliance.

Venstre er bange fra sin egen skygge, når det kommer til spørgsmålet om EU.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances Europa-ordfører, Merete Riisager, efter Venstre på partiets landsmøde har udskudt valget af sin spidskandidat til Europaparlamentsvalget på grund af en kronik af europaparlamentariker Jens Rohde (V), der har sået tvivl om partiets EU-linje.

- Det er ikke særligt kønt, siger Merete Riisager om forløbet.

Efter planen skulle Jens Rohde have været valgt som spidskandidat på Venstres landsmøde søndag, men på grund af kronikken besluttede man sent lørdag aften at udskyde det, og det undrer Riisager.

- For nyligt har Lykke Friis bedt de EU-positive partier tage stilling til, hvordan man forholder sig til en ny EU-traktat, og når man så samtidig sætter sin spidskandidat på pause, fordi han netop udtaler sig om, hvordan han mener, EU skal udvikle sig, så må det være fordi, man er bange for sin egen skygge, siger hun.

- Jeg kan ikke se det som andet, end at Venstre stikker noget ind under stolen, når det handler om EU-politik, for der er jo ikke så meget tvivl om Venstres linje - indtil videre vil man med i euroen, og man vil hele vejen ind i de trin, der er fremlagt frem mod et føderalt samarbejde. Man mangler bare at sige det højt, og når så spidskandidaten går ud og siger, at han ønsker en EU-hær, og at han ønsker at styrke Europaparlamentet, så trykker man pauseknappen ind, siger Merete Riisager.

Hun opfordrer Venstre til at melde klart ud i forhold til, hvad man vil med EU.

- Det er da på høje tid, at Venstre begynder at diskutere de her ting. Venstre vil meget gerne have, at regeringen tager stilling, men som det førende oppositionsparti, så skylder Venstre jo også danskerne at forklare, hvad de mener, siger hun.

Da Jens Rohde lørdag aften foran pressen forklarede baggrunden for kronikken, understregede han, at der var tale om et debatoplæg og ikke et valggrundlag.

- Jeg har forsøgt at skabe en debat om, hvad vej Europa skal tage, men det har aldrig været tiltænkt som et kampagnegrundlag, lød det fra Rohde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.