Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA: Uklogt af DR at droppe danske programmer

Liberal Alliances Mette Bock mener, at DR gør det let for sine kritikere at så tvivl om stationens eksistensberettigelse, når DR1 skærer ned på danske udsendelser.

Stillfoto fra tv-serien '1864' som blev vist på DR i efteråret 2014.
Stillfoto fra tv-serien '1864' som blev vist på DR i efteråret 2014.

Det er både uklogt og meget skuffende, at DR1 har ladet andelen af udsendelser på dansk styrdykke de seneste år. Det siger Mette Bock (LA), Liberal Alliances medieordfører.

Tal fra Gallup TV-Meter viser ifølge Jyllands-Posten, at udsendelser på dansk fyldte 28,4 procent af DR1s sendeflade i 2014, mens det tilsvarende tal i 2010 var 55 procent. Til sammenligning var det hele 70,8 procent af programmerne hos konkurrenterne fra TV 2, der i 2014 var danskproducerede.

»Det er utroligt skuffende. Det er sådan set noget af det, der er pointen med, at man har en ikke-kommerciel station, at vi skal holde fast i det danskproducerede og dansksprogede,« siger Mette Bock, der selv har en fortid som DR-chef.

Hun mener, at DR gør sig sårbar, fordi det gør det lettere for kritikere at sætte spørgsmålstegn ved stationens eksistensberettigelse, når man minder mere og mere om en kommerciel station.

»Der er en grund til, at vi har public service-stationer, og det er netop, at vi er et lille land, et lille sprogområde, en lille kultur. Der er væsentligt at have en anden stemme i forhold til det meget kraftigt voksende kommercielle marked. Hvis public service-stationer kun gør det samme som de kommercielle, så er der ikke så meget grund til at have dem,« siger Mette Bock.

Hun mener, at DR selv bør kunne se, at man er nødt til i højere grad at prioritere det danske.

»Jeg synes virkelig, det er uklogt af DR, at man ikke helt af sig selv løser den her opgave. Det er som om, at man skal tvinges til truget hver gang, man taler om de her ting«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.