Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA ser intet problem i at flyve med Ryanair

Hos Liberal Alliance har man ingen kvaler med, at politikere og offentligt ansatte benytter Ryanair trods flyselskabets manglende overenskomster.

Når ansatte fra ministerier, departementer eller kommuner skal flyve udenlands, er der intet i vejen for, at billetten bliver booket hos det irske lavprisselskab Ryanair.

Det mener Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen (LA), der dermed går i rette med 39 procent af danskerne, der i en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR, tilkendegiver, at ministerier og myndigheder bør vægte løn og arbejdsvilkår højest hos flyselskabet, når der skal købes flybilletter.

»Det offentlige skal være påpasselige med skatteborgernes penge. Derfor skal de købe det produkt, de ønsker, til den bedst mulige pris. Derfor synes jeg også, det er underligt, at billige flybilletter pludselig er blevet et problem,« siger Joachim B. Olsen til DR Nyheder.

Diskussionen er blevet aktuel, efter Ryanair under stort ståhej i forrige måned åbnede sine første ruter til Københavns Lufthavn. Det sker samtidig med, at LO og Ryanair har en sag kørende i Arbejdsretten, fordi det irske lavprisselskab har afvist at tegne dansk overenskomst med selskabets ansatte i de danske lufthavne.

Som reglerne er skruet sammen i dag, kan myndighederne vælge at købe flybilletter gennem den flyrejseaftale, som Statens og Kommunernes Indkøbs Service har udarbejdet. En forudsætning for at benytte sig af den aftale er dog, at de medarbejdere, der er beskæftiget i Danmark af leverandøren, også bliver lønnet efter gældende overenskomst, skriver dr.dk.

Men det regelsæt giver Joachim B. Olsen ikke meget for.

»Ryanair er en lovlig virksomhed, og jeg kan ikke se, at det skulle være betænkeligt ved, at det offentlige benyttede sig flyselskabet,« siger han til DR Nyheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.