Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA: S-SF forurenede skattedebatten

Tidligere mente Socialdemokraterne og SF ikke, at en skattelettelse delvist kan finansiere sig selv, ved at folk arbejder mere, men det ændrer skatteminister Holger K. Nielsen nu på. Det fortjener ros, mener LA.

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance roser skatteminister Holger K. Nielsen.
Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance roser skatteminister Holger K. Nielsen.

Liberal Alliances skatteordfører Ole Birk Olesen roser for en gangs skyld skatteminister Holger K. Nielsen. SFs skatteminister anerkender nemlig ifølge et skriftligt svar til Folketinget, at skattelettelser kan være delvist selvfinansierede, fordi danskerne vil arbejde mere, når skatten falder. Noget som de røde partier ellers har forsvoret i årevis, og som S og SF direkte har erklæret sig som modstandere af.

- Jeg synes, det er glædeligt, at alle regeringspartier i dag har erkendt, at der er en virkelighed, som vi er forpligtet af. Før valget forurenede Socialdemokraterne og SF den offentlige debat med misvisende udsagn og idioti. De var med til at bilde befolkningen noget ind, som ikke var rigtigt, siger Ole Birk Olesen, som henviser til, at flere økonomiske eksperter allerede dengang mente, at der er et øget arbejdsudbud ved skattelettelser.

Før valget såede S og SF direkte tvivl om, hvorvidt der overhovedet eksisterer såkaldte dynamiske effekter ved skattelettelser. Men med den seneste skattereform fra forsommeren indregner regeringen et provenu på tre milliarder kroner fra de dynamiske effekter, som bruges på det offentlige budget i 2020.

Dengang skattereformen blev forhandlet afviste statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) et skatteforslag fra Venstre med den begrundelse, at det var finansieret via de dynamiske effekter. Ifølge SFs politiske ordfører, Jesper Petersen er der dog ikke ændret det store i regeringens praksis, for skattelettelser skal stadig være finansierede.

- Forsigtighedsprincippet gælder stadig. Hvis pengene ikke er i kassen, så kan man ikke bruge dem. Man kan overhovedet ikke sammenligne det med den situation, der var, da Venstre og Konservative finansierede skattelettelser med et råderum, der viste sig ikke at være der, som det skete med en af deres ufinansierede skattereformer, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.