Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA parat til »uhellig alliance« om whistleblowerordning

Liberal Alliance vil presse regeringen og finde fodslag med andre partier i håb om at indføre en whistleblowerordning for offentligt ansatte.

Liberal Alliance vil rokke ved regeringens båd og bejle til andre partier i håb om at få indført den whistleblowerordning for offentligt ansatte, som regeringens ekspertudvalg advarer mod.

»Vi ønsker, at man går videre med whistleblowerordningen. Derfor håber vi, at vi kan presse regeringen, og så vil vi forsøge at lave en uhellig alliance med de partier, som er enige med os,« siger retsordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Ekspertudvalget har undersøgt muligheden for, at man ved lov pålægger offentlige myndigheder at oprette et uafhængigt nævn, som offentligt ansatte anonymt kan informere om problematiske eller ligefrem ulovlige forhold på arbejdspladsen.

Et stort flertal i udvalget fraråder regeringen at ændre den nuværende lovgivning, og justitsminister Mette Frederiksen (S) fortæller, at hun lytter til anbefalingerne. Det ærgrer Simon Emil Ammitzbøll.

»Det er ærgerligt, hvis man dropper muligheden for, at folk kan sladre om ting, der ikke foregår efter bogen i den offentlige sektor, uden at skulle frygte for at miste deres arbejde,« siger han.

Ordføreren mener, at regeringen smelter så meget sammen med statsapparatet, at det skygger for afgørende informationer om den offentlige sektor.

»Regeringen er blevet så meget ét med statsapparatet, at den svigter idealet om, at offentligt ansatte - uden at risikere en fyreseddel - skal kunne fortælle det til offentligheden, hvis der er kritisable forhold på deres arbejdsplads,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.