Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA-ordfører efter uro i bagland: Vi får størst gevinst i regering

Liberal Alliance er bedst tjent med at blive i regeringen, mener LAs politiske ordfører, Christina Egelund.

Liberal Alliance vinder mest ved at være i regering, siger partiets politiske ordfører, Christina Egelund, til flere kritiske lokalformænd, som vil ud af regeringen. Scanpix/Henning Bagger
Liberal Alliance vinder mest ved at være i regering, siger partiets politiske ordfører, Christina Egelund, til flere kritiske lokalformænd, som vil ud af regeringen. Scanpix/Henning Bagger

Liberal Alliance bør blive i regeringen, selv om der ikke kommer en stor skattereform. Partiet får langt større indflydelse i regering end i opposition.

Sådan siger partiets politiske ordfører, Christina Egelund, til flere af partiets lokalformænd, som ifølge DR vil ud af regeringen. Lokalformændene kalder det et klokkeklart nederlag, at partiet opgiver en stor skattereform.

»Vi vurderer løbende, hvor vi får størst indflydelse for vores 13 mandater. Jeg er ikke i tvivl om, at vi har større indflydelse i regeringen, som brikkerne står nu, end vi ville have uden for regeringen,« siger Christina Egelund.

Det er Rune Hjortkjær Meldgaard, som er lokalformand i Aarhus, uenig i.

»Vi gik jo i regering for at få nogle skattelettelser, og det har vi jo ikke fået. Det er dybt skuffende,« siger han til DR Nyheder.

Han foreslår ved partiets hovedbestyrelsesmøde fredag i Nyborg, at Liberal Alliance forlader regeringen.

Christina Egelund afviser argumentet.

»Det er ikke os eller vores regeringsdeltagelse, der stå i vejen for, at vi kan komme igennem med at sænke skatterne mere end det, der lige nu er stemning for i Folketinget,« siger den politiske ordfører.

Hun deler baglandets ærgrelse og frustration. Det er svært at forstå, at det skal være så svært at sænke skatten, når der er borgerligt flertal i Folketinget og et meget stort økonomisk råderum, mener Christina Egelund.

»Det er ikke sådan, at der opstår et nyt parlamentarisk flertal om skat, hvis vi udtræder af regeringen,« siger Christina Egelund.

»Det hænger sammen med, at regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, ikke ser for sig, at almindelige hårdt arbejdende danskere skal have så mange penge mellem hænderne, som vi synes, at de skal.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.