Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA opfordrer Løkke til at holde fast i kontanthjælpsambitioner

Venstre bør holde fast i høje ambitioner til en kontanthjælpsreform, lyder meldingen fra Liberal Alliance.

Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen (LA), ærgrer sig over, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), har slækket på kravene til en kontanthjælpsreform og nu er klar til at lave en reform med regeringen, selv om provenuet ikke lander på tre milliarder kroner.

- Vi har et meget stort behov for at få gennemført en ambitiøs kontanthjælpsreform, der bringer antallet af personer på kontanthjælp ned. Derfor er det også ufatteligt vigtigt, at Løkke, der står i spidsen for oppositionens største parti, ikke slækker på kravene, før forhandlingerne er gået i gang, siger Joachim B. Olsen i en skriftlig kommentar.

Til Radio24syv siger Løkke:

- Hvis vi overlader det til Enhedslisten, kommer der ikke nogen reform. Der var heller ikke kommet skattelettelser, hvis vi havde holdt os ude af skattereformforhandlingerne sidste år.

Men Joachim B. Olsen advarer imod at gennemføre reformer »for syns skyld«.

- Vi vil kæmpe med næb og kløer for, at der kommer en mærkbar reform af kontanthjælpen, siger Joachim B. Olsen.

Liberal Alliance vil inden for kort tid fremlægge et bud på en kontanthjælpsreform, hvor hovedsigtet vil være, at det i langt højere grad skal kunne betale sig at arbejde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.