Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA om øgede muskler til hackerenhed: Meget vidtgående tanker

Myndighederne skal ikke masseovervåge, bare fordi det letter deres arbejde, lyder det fra regeringsparti.

Liberal Alliances politiske ordfører Christina Egelund udtaler at forslag til forøgelse af Center for Cyberkriminalitets »muskelmasse« er for »vidtgående« set med LAs øjne.
Liberal Alliances politiske ordfører Christina Egelund udtaler at forslag til forøgelse af Center for Cyberkriminalitets »muskelmasse« er for »vidtgående« set med LAs øjne.

København. Mange af de tanker, der luftes i en rapport om øgede beføjelser til Center for Cybersikkerhed, er for vidtgående, set med regeringspartiet Liberal Alliances øjne.

Det siger politisk ordfører Christina Egelund.

- Når man giver myndigheder adgang til en vis form for overvågning, er det vigtigt, at det tjener et legitimt formål.

- Det er ikke et legitimt formål, at myndighederne synes, det er rart at have oplysninger om os alle sammen, fordi det gør deres arbejde lettere.

Hendes reaktion kommer, efter at en evalueringsrapport om Center for Cybersikkerhed har påpeget, at lovgivningen på en række områder "begrænser CFCS' muligheder for at yde en optimal indsats."

I rapporten luftes flere forslag, der vil styrke CFCS. Forsvarsministeriet understreger dog, at der endnu ikke er taget stilling til, om loven skal ændres.

Men det vækker på forhånd bekymring hos flere politikere og eksperter, at nogle af forslagene, hvis de gennemføres, blandt andet vil kunne betyde, at centret får adgang til borgeres private sundhedsdata.

Christina Egelund afviser ikke, at CFCS skal have nye redskaber. Men LA vil stå vagt om privatlivets fred, gør hun klart.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.