Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA og DF opfordrer justitsministeren til at undersøge Grimhøj-moskéen

Justitsminister Mette Frederiksen er nødt til at gribe ind og igangsætte en rigsadvokatundersøgelse for at finde ud af, om Grimhøj-moskéen i Aarhus kan forbydes, mener Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Det er på tide, at justitsminister Mette Frederiksen (S) forholder sig til den omstridte moské på Grimhøjvej i Aarhus og sætter en rigsadvokatundersøgelse i gang for at finde ud af, om moskéen kan forbydes.

Det mener Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, efter debatten om Danmarks måske mest yderligtgående moské er blusset op igen efter DRs dokumentar »Den fordømte moské«, der blev vist tirsdag aften. I dokumentaren fortæller moskéens formand, Oussama El Saadi, blandt andet, at bestyrelsen støtter terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS).

»Vores bekymring er, at trossamfundet bag moskéen er en egentlig terrorudklækningsanstalt. Derfor har vi bedt justitsministeren om at igangsætte en rigsadvokatundersøgelse for at se, om man kan forbyde trossamfundet med henblik på, at de virker ved vold,« siger Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA).

»Og hvis ministeren ikke vil det, så håber vi, at vi kan samle et flertal i Folketinget, som vil tvinge hende til at sætte sådan en undersøgelse i gang,« tilføjer han.

Liberal Alliance vil blandt andet undersøge, om moskéen overholder betingelserne for at være en lovlig forening.

»Eftersom der er 22 unge Syrien-krigere, som har haft forbindelse til Grimhøj-moskéen, er der en kraftig indikation af, at det er en forening, der udbreder dens formål med vold og også ligefrem med at slå folk ihjel,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Også Dansk Folkeparti er lodret imod en udvidelse af moskéen, som ifølge formand Oussama El Saadi skal udvides for mellem fem og ti millioner kroner.

»Vi taler om en moské, som udvikler sig mere og mere som en terrorrede, og hvor den ene modbydelige udtalelse kommer ud efter den anden. Den moské burde nedlægges og forbydes,« siger værdiordfører Pia Kjærsgaard (DF).

Hun opfordrer ligeledes justitsminister Mette Frederiksen til at tage affære:

»Jeg synes i allerhøjeste grad, det er på tide, at justitsministeren forholder sig til det her. Vi kan ikke blive ved med at tillade det,« siger Pia Kjærsgaard.

Imidlertid vurderer den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp over for Berlingske, at en lukning af moskéen vil være en rigtig dårlig idé:

»Hvis man lukker moskéen, vil problemet med radikalisering af unge ikke forsvinde. De vil gå under jorden og være endnu sværere at sætte ind overfor,« siger han.

Men det er »en opgivende holdning«, mener Pia Kjærsgaard:

»Det var en af de udtalelser, jeg havde forventet ville komme, for vi oplever hele tiden - når vi taler om organisationer, der virker ved vold - eksperter, der har en anden opfattelse. Men det er en meget opgivende holdning, som jeg ikke kan acceptere,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.