Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA: Narkotest af elever er falliterklæring

Det overskrider elevernes intimsfære og svækker gymnasielærernes autoritet, når skolerne i stigende grad tester eleverne for narko og alkohol, lyder det fra Liberal Alliance.

Det er en falliterklæring, når gymnasier begynder at teste eleverne for, om de har alkohol eller narko i blodet.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances undervisningsordfører Merete Riisager (LA), der mener, det er uheldigt, når gymnasier - som beskrevet i Berlingske - i stigende grad griber til at teste elever, der tåger rundt eller virker mere løsslupne end normalt.

»Når eleverne møder op til undervisning i gymnasiet skal de naturligvis hverken være påvirket af det ene eller andet. Der skal være forskel på hverdag og fest, sådan er det. Men det er ikke vejen frem at teste eleverne, fordi gymnasierne på den måde bryder ind i elevernes intimsfære og påtager sig en helt forkert rolle i forhold til at kontrollere noget, der har med privatlivet at gøre,« siger Merete Riisager i en skriftlig kommentar.

Hun mener, at narko- og alkotest af elever svækker lærernes autoritet.

»Det en falliterklæring, når gymnasier begynder at udføre tests, fordi det dybest set er med til at svække både rektorernes og lærernes autoritet. Hvis en lærer eller en rektor finder en elev ude af stand til at deltage i undervisningen, så skal det naturligvis være muligt at bede vedkommende om at gå hjem uden at kræve en test. Her nytter det ikke noget, at man med tests holder sin autoritet ud i strakt arm og i samme omgang kontrollerer noget, der vedrører privatlivet,« siger Merete Riisager.

Mindst fire gymnasier har ifølge Berlingske indført mulighed for at teste elever for narko eller alkohol. Et femte gymnasium sender eleverne direkte til test ved kommunens misbrugscenter, hvis der er stærk mistanke om, at en elev er påvirket.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.