Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA-lokalformænd klar til at skifte ud i topledelsen: Det er en »katastrofe«

Man bør overveje, om man har sat det rigtige hold til at lede partiet, siger flere LA-lokalformænd.

Protesterne i Liberal Alliance tager til, efter at regeringen har opgivet at få gennemført en stor, ambitiøs skattereform.

Flere lokalformænd i partiet taler i Jyllands-Posten om at skifte ud i partiets øverste ledelse.

LA's lokalformand i Fredensborg, Mia Due Christensen, mener, at LA-leder Anders Samuelsen har ageret »taktisk uklogt«.

»Jeg synes, man bør overveje, om man har sat det rigtige hold til at lede partiet frem mod et kommende valg,« siger hun til JP.

John Dalgaard, lokalformand for LA i Lejre, kalder situationen for »en katastrofe« og mener, at Anders Samuelsen ikke bør fortsætte som politisk leder, skriver avisen.

»Det synes jeg ikke. Hans troværdighed har lidt et alvorligt knæk, og det er altafgørende,« siger han ifølge avisen.

I Varde fortæller den lokale LA-formand, Brian Martin Saatterup, at det vil være fint med et lederskifte.

På den måde får partiet »et andet syn på tingene og en mere offensiv holdning i stedet for sådan en gang taburetpolitik,« lyder det.

»Nok er nok. Lad os nu komme ud af den regering,« siger han.

LA er kendt som et topstyret parti med et disciplineret bagland, der normalt bakker entydigt op om ledelsen, og derfor er kritikken usædvanlig.

Protesterne bygger videre på kritik om, at LA bør træde ud af regeringen.

Lokalformand Kjeld Wetlesen for Liberal Alliance Fjordbyerne sagde onsdag, at lokalbestyrelsen har besluttet at opfordre Anders Samuelsen til at trække partiet ud af regeringen.

Onsdag aften undskyldte Anders Samuelsen på Facebook for »det stormvejr«, han har bragt sit parti ud i.

»Det er 100 procent og ene og alene mit ansvar. Jeg tager tævene og de er fortjente. Kritikken er 100 procent i orden,« skriver han.

Jyllands-Posten har talt med 54 lokalformænd fra LA. 28 støtter regeringsprojektet.

15 har ingen kommentarer. 11 lokalformænd mener stik mod lederens linje, at LA bør overveje at forlade regeringen eller skride direkte til handling og stemple ud af ministerkontorerne nu.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.