Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA kræver uvildig undersøgelse af »syg kultur« i DSB

Transportministeren bør iværksætte en uvildig undersøgelse af DSB, der har betalt et PR-bureau for at lukke munden på en kritisk journalist. Det mener Liberal Alliance.

Leif Mikkelsen fra Liberal Alliance.
Leif Mikkelsen fra Liberal Alliance.

Det er udtryk for en »syg kultur« i DSB, at det statsejede selskab har forsøgt at lukke munden på en kritisk journalist ved hjælp af et PR-bureau.

Det mener trafikordfører for Liberal Alliance, Leif Mikkelsen (LA), efter 21 Søndag har afsløret, hvordan DSB betalte bureauet Waterfront Communications for at beskæftige journalisten, så han ikke havde tid til at grave dårlige historier frem om selskabet.

- Det er rystende og hinsides al sund fornuft, at et statsejet selskab - der først laver eventyr i Sverige med DSB First og derefter har en IC4-skandale i milliardklassen - gudhjælpemig bruger penge til at sørge for at holde en journalist væk for at beskrive de samme forhold, siger Leif Mikkelsen til Berlingske Nyhedsbureau.

DSBs administrerende direktør, Jesper Lok, har iværksat en ekstern undersøgelse, men det er ikke nok, mener LA-ordføreren.

- Ministeren må sikre os en fuldstændig uvildig redegørelse af, hvad der er op og ned i den sag og sikre, at hvis de har sådan en syg kultur i DSB, må de ansvarlige drages til ansvar. De kan ikke fremadrettet have de funktioner, de har i dag, siger han.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har dog fuld tillid til, at DSBs eksterne undersøgelse er god nok.

- Det er rigtig godt, at DSBs direktør selv har taget initiativ til det, fordi det skal undersøges til bunds. Og er der ulovligheder eller andre ting, så skal det selvfølgelig også have en konsekvens, siger ministeren til DR.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.