Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA frygter flere »svage« kontanthjælpsmodtagere

Regeringens kontanthjælpsreform vil ifølge Liberal Alliance skabe flere svage kontanthjælpsmodtagere.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Når regeringen varsler tvangsuddannelse og en lavere kontanthjælpsydelse til unge ledige under 30 år, der er uddannelsesparate, vil det ifølge Liberal Alliance have en negativ effekt.

»Jeg frygter, at der vil komme flere svage kontanthjælpsmodtagere, som Mette Frederiksen (socialdemokratisk beskæftigelsesminister, red.) kalder det,« siger arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA) og uddyber:

»Det er ikke alle mennesker, og heller ikke alle unge mennesker, der har lyst til eller kan tage en uddannelse. Og det at tage en faglært uddannelse er ikke bare lige noget, man gør. Det kræver faktisk en hel del. Og man ender med, at de unge mennesker, der ikke kan leve op til de krav, fortsætter på overførselsindkomster.«

Joachim B. Olsen mener, at regeringen burde have sænket ydelserne generelt.

»Det ville lægge grobunden for, at mindstelønningerne i Danmark ikke vil være helt så høje, som de er nu. Dermed ville man give titusinder af danskere chancen for at komme ind på arbejdsmarkedet. Det er danskere, som ikke kan komme ind på arbejdsmarkedet i dag, da de ikke kan sælge deres arbejdskraft på grund af de høje mindstelønninger, der bliver presset op af de her meget høje social ydelser,« siger arbejdsmarkedsordføreren.

Mette Frederiksen præsenterer udspillet til en kontanthjælpsreform klokken 12.15 i Beskæftigelsesministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.