Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA: Folkeskole-prøve skal ikke afgøre adgang til ungdomsuddannelse

Oppositionspartiet er enig med Venstre i, at faglige krav til folkeskolens afgangsprøve skal styrkes, men det skal ikke være afgørende for adgangen til ungdomsuddannelse.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Venstres oppositionskolleger i Liberal Alliance (LA) er enige i, at det er en god idé at hæve kravene til folkeskolens afgangsprøve, der i dag ikke er af reel betydning i forhold til at blive optaget på en ungdomsuddannelse.

Men LA mener, det vil være forkert at lade afgangsprøven være »altafgørende for, om eleverne kan fortsætte til en bestemt ungdomsuddannelse eller ej«. sådan som Venstre foreslår i tirsdagens udgave af Politiken.

- De bedste til at vurdere, om en elev er egnet til en bestemt ungdomsuddannelse, er naturligvis ungdomsuddannelsen selv – gymnasiet, handelsskolen eller den tekniske skole. Det bør være dem, der fastlægger de faglige krav for optagelse på uddannelsen. Det er selvfølgelig ikke de samme faglige krav, der gør sig gældende på eksempelvis det almene gymnasium og mureruddannelsen, siger børne- og undervisningsordfører Merete Riisager (LA) i en kommentar.

Partiet efterlyser således »en mere gennemtænkt løsning« fra Venstre.

- Kun ved at lægge optagelseskravene ud til ungdomsuddannelserne kan vi sikre, at folkeskolen målretter sig efter dem og gør eleverne parate til dem. Hvis kravet bare er folkeskolens egen afgangseksamen, kommer den til at lukke sig om sig selv, siger Merete Riisager.

Venstre foreslår, at der skal stilles krav om, at fagene i folkeskolens afgangsprøve skal bestås, og at en elev alternativt skal til optagelsesprøve på ungdomsuddannelsen eller tilbringe en periode i 10. klasse.

FACEBOOK: Skal gymnasiet være lukket land for 9. klasse-elever, der ikke består alle fag? Del din mening.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.