Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA føler sig hørt: Måske ender det med rent blå planlov

Liberal Alliance satser på fingeraftryk på fremtidens almene boliger, hypermarkeder og borgeres retssikkerhed.

Joachim B. Olsen, der deltager i forhandlingerne om planloven på Liberal Alliances vegne, er ikke på vej ud af forhandlingerne, sådan som noget ellers tydede på tidligere onsdag. Free
Joachim B. Olsen, der deltager i forhandlingerne om planloven på Liberal Alliances vegne, er ikke på vej ud af forhandlingerne, sådan som noget ellers tydede på tidligere onsdag. Free

København. Liberal Alliance ser mere positivt på muligheden for, at partiet ender med at være en del af aftalen om planloven, der forhandles på Christiansborg i disse dage.

Det siger partiets ordfører i forhandlingerne, Joachim B. Olsen. Før et møde onsdag aften antydede han ellers, at partiet måske var på vej ud af forhandlingerne.

Det er især reglen om, at kommuner kan kræve op til 25 procent almene boliger i nye boligområder, der har fået partiet til at tvivle på, om det kunne være med i en aftale.

Liberal Alliance vil af med reglen, mens Socialdemokraterne har som krav, at reglen består. Ifølge Joachim B. Olsen har det hidtil tydet på, at regeringen ville efterkomme Socialdemokraterne. Men under mødet onsdag aften har han opfanget nye signaler.

- Det ser ud til, at der er en mulighed for, at regeringen alligevel vælger at lave en aftale med de blå partier alene. Og det synes vi også, at de skal, siger han.

Socialdemokraterne er det eneste parti til venstre for regeringen, som fortsat er med i forhandlingerne.

Liberal Alliance ønsker også, at der skal være mulighed for at bygge større supermarkeder, såkaldte hypermarkeder. Og så vil partiet styrke borgernes retssikkerhed i forbindelse med ekspropriering.

- Vi ligger langt fra Socialdemokraterne på de her spørgsmål, konstaterer Joachim B. Olsen.

Forhandlingerne fortsætter torsdag. Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har sagt, at han går efter en aftale inden sommerferien. Regeringen har desuden meldt ud, at den ønsker en bred aftale.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.