Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA blander bolsjerne og rykker rundt på ordførerskaber

Simon Emil Ammitzbøll afgiver retsområdet, og Joachim B. Olsen bliver ny skatteordfører i Liberal Alliance.

Joachim B. Olsen bliver ny skatteordfører i Liberal Alliance.
Joachim B. Olsen bliver ny skatteordfører i Liberal Alliance.

København. Liberal Alliance sender den tidligere atlet Joachim B. Olsen op på førsteholdet frem mod efterårets politiske opgør om en ny skattereform.

Den tidligere kuglestøder har hidtil været partiets beskæftigelsesordfører, men han bliver nu i stedet ordfører på skatteområdet, hvilket er en mærkesag for partiet.

- Jeg tror dog, at jeg vil kalde mig velfærdsordfører. LA's skattepolitik handler nemlig om at øge borgernes velfærd. I Danmark øges borgernes velfærd bedst ved at øge borgernes disponible indkomster gennem lavere skatter og afgifter, skriver han på Facebook.

Det er del af en større ordførerrokade, som gennemføres lørdag, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

- Det er nu godt et år siden valget, og derfor har vi valgt at ryste posen i forhold til sammensætningen af Liberal Alliances ordførerskaber.

- For mit eget vedkommende skal jeg fremover kun fokusere på ledelsesopgaven som gruppeformand og politisk ordfører, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han har tidligere været retsordfører og integrationsordfører, men de ordførerskaber gives videre til henholdsvis Christina Egelund og Laura Lindahl.

Partiet har valgt at bundte ordførerskaber, der er beslægtede, hos samme ordfører. Det skal skabe større perspektiv hos den enkelte, når de skal manøvrere partiers politik.

- Ved at have en klynge af relaterede ordførerskaber kan vores medlemmer fordybe sig endnu mere i områderne, siger Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.