Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LA: Banke er ikke på vej over i partiet

Liberal Alliance i Fredericia afviser, at Thomas Banke er på vej til partiet. Partiet vil ikke sikre hans borgmesterkæde, siger formanden.

Liberal Alliances formand i Fredericia, Preben Birr-Pedersen, har løbende talt med Fredericia borgmester Thomas Banke, men afviser, at de har talt om et partiskifte, der kan sikre Bankes borgmesterkæde.  

Hvis du får et opkald fra Thomas Banke om, at han ønsker at forblive som borgmester på mandat fra Liberal Alliance, hvad svarer du ham så?

- Så siger jeg, at jeg ikke kommer til at kaste mig ind i kampen for at sikre Thomas en borgmesterkæde, siger Preben Birr-Pedersen.

Rygterne om Bankes partiskifte er bragt til torvs af TV 2 News, da Thomas Banke i dag har aflyst alle aftaler, efter at hans egen formand, Lars Løkke Rasmussen, gav ham en kold skulder. Uden at nævne borgmesteren direkte, sagde Venstre-formanden torsdag formiddag, at »når man har et politisk tillidshverv, så skal tilliden være på plads. Har man ikke den tillid, så bør man ikke have den tillidspost«.

Preben Birr-Pedersen afviser, at LA har tilbudt Banke at rykke over, men afviser samtidig ikke Banke kategorisk:

- Han er ikke blevet tilbudt at komme over i Liberal Alliance. Vi har haft et samarbejde med ham de sidste tre år. Samme dag, som han meldte sig syg før jul, mødtes vi med ham, hvor vi skulle diskutere samarbejdet i 2013. Sidenhen har jeg talt med ham i denne uge, hvor jeg fortalte ham, at vi fortsat er interesseret i at lave liberal politik. Men jeg vil gerne understrege, at vi absolut ikke er på jagt efter en borgmesterkæde. Det kan du roligt citere mig for.

Men vil i helst være fri for Thomas Banke?

- Det vil kræve en grundig samtale med Thomas Banke. Vi er ikke interesseret i, at nogle personer står i vejen for, at der kan føres politik. Vi står ikke lige og sender en indmeldelsesblanket, og Thomas har heller ikke bedt om en på noget tidspunkt. Jeg ser ikke for mig, at han er på vej ind i Liberal Alliance, siger LA-formanden.

Ifølge DR Nyheder har Thomas Banke dog tænkt sig at blive i Venstre. Mediet erfarer også, at borgmesteren trækker sig fra sin post.

Thomas Banke holder pressemøde i Byrådssalen klokken 16 torsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.