Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kun hver fjerde DF-vælger ønsker »kronisk upopulær« Løkke som statsminister

Regeringens største støttepartis vælgere er ikke begejstrede for den siddende statsminister, viser måling.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) scorer ikke højt i popularitetsmålinger. Heller ikke blandt vælgerne i blå blok, viser en ny måling foretaget af Norstat for Altinget.

Blandt de borgerlige er det især DF-vælgerne, der tvivler på Løkkes statsministerevner. Således er det kun 26 procent af Dansk Folkepartis vælgere, der vil have ham som statsminister.

Løkke er "kronisk upopulær" blandt DF-vælgerne, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein:

»Det har han været lige siden bilagssagerne, og det ændrer sig tydeligvis ikke.«

»Hvis det fortsat ser sådan ud, når valget udskrives, bliver Thulesen (DF-formand Kristian Thulesen Dahl, red.) nødt til at overveje, om han også skal pege på Løkke næste gang,« siger Erik Holstein til Altinget.

Opbakningen er en hel del bedre, men ikke ligefrem prangende, når det kommer til Venstres egne vælgere. Her er det 74 procent, der gerne ser Lars Løkke som statsminister.

»Det er altså usædvanligt, at de ikke bakker mere enstemmigt op bag deres siddende statsminister. Det her skal sammenholdes med, at det er under tre år siden, Løkke var rasende populær,« siger Erik Holstein til Altinget.

Opbakningen til den siddende statsminister ligger på 60 procent blandt De Konservatives vælgere og 46 procent blandt de, der stemmer Liberal Alliance.

Altinget foretager løbende popularitetsmålinger af statsministerkandidaterne, og her har Løkke længe ligget lavt. I den nyeste måling får han opbakning fra 23 procent af vælgerne, mens S-formand Mette Frederiksen har opbakning fra 31 procent.

I målingen er vælgerne blevet spurgt, hvem de foretrækker som statsminister, hvis der var valg i morgen. 26 procent vil have en anden kandidat end Løkke og Frederiksen, mens 21 procent svarer "ved ikke".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.