Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kun hver 10. elev vil helst på erhvervsskole

Det er kun hver tiende elev i folkeskolens 8. klasse, der helst vil gå på en erhvervsskole, viser en måling.

Det er ikke drømmen om at blive laborant, dyrepasser, tandtekniker eller elektriker, der trækker, når eleverne i 8. klasse skal forestille sig deres fremtidige uddannelsesvej. Det skriver Politiken.

Blot 9,4 procent peger på en erhvervsuddannelse som deres førstevalg, viser en rundspørge lavet af Danske Skoleelever blandt 3.540 repræsentativt udvalgte elever i 8. klasse fra hele landet.

Regeringen har ellers en målsætning om, at mindst 25 procent af eleverne i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Og i 2025 skal tallet ifølge regeringen stige til mindst 30 procent.

»Der er ikke meget, der tyder på, at regeringen kommer til at lykkes med de tal. Det er overraskende, at kun hver tiende vil vælge en erhvervsuddannelse og chokerende, at det ligger så langt fra målet,« siger formand for Danske Skoleelever Miranda Dagsson til Politiken.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) mener, at alt for mange unge ikke kender til erhvervsuddannelserne.

Hun påpeger. at eleverne som følge af folkeskolereformen nu som noget obligatorisk skal vælge et introduktionsforløb til en erhvervsuddannelse eller en erhvervsgymnasial uddannelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.