Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kun få vragede politikere har fået job

16 måneder efter det seneste folketingsvalg er under halvdelen af de vragede folketingsmedlemmer kommet i arbejde.

Politikere, der forlader Christiansborg, har svært ved at få job.
Politikere, der forlader Christiansborg, har svært ved at få job.

Kun 10 ud af de 26 tidligere folketingsmedlemmer, der ved det seneste valg, ikke fik nok stemmer til en plads i Folketinget, er i dag kommet i arbejde.

Det viser en opgørelse, som netavisen Altinget.dk har lavet.

Resultatet står i skarp modsætning til en lignende opgørelse, som Altinget.dk lavede efter folketingsvalget i 2007. Dengang var 15 ud af 18 tidligere folketingsmedlemmer i arbejde bare tre måneder efter valget.

Det er dog ikke alle, der har forsøgt at finde fodfæste på arbejdsmarkedet igen.

Sværere end forventet

Seks af de tidligere folketingsmedlemmer står ifølge Altinget.dk frivilligt uden for arbejdsmarkedet. Det har de mulighed for, fordi de får løn fra Folketinget i op til to år efter deres exit. To tidligere folketingsmedlemmer er i dag studerende, og to er gået på pension eller efterløn. Seks har ikke fundet job, fem har fået nyt job og fem enten er blevet selvstændige eller er kommet tilbage i deres gamle job.

For Troels Christensen, der sad i Folketinget for Venstre, var det sværere at finde arbejde, end han havde forventet.

- Jeg var jobsøgende efter valget, men fik nogle afslag. Det var faktisk sværere at finde job som eks-folketingsmedlem, end jeg havde forventet. Det er åbenbart lidt kontroversielt at ansætte et kendt ansigt, siger Troels Christensen, der siden august sidste år har været konsulent i Slagelse Erhvervsråd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.