Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kulturministeriet bryder ofte loven ved indkøb

Kulturministeriets institutioner ser ofte stort på regler og praksis for indkøb, fastslår Statsrevisorerne.

I en række tilfælde har Kulturministeriet ikke overholdt gældende love og regler.
I en række tilfælde har Kulturministeriet ikke overholdt gældende love og regler.

Institutioner under Kulturministeriet følger i mange tilfælde ikke de gældende regler og god praksis for indkøb i staten. Det er meget utilfredsstillende, mener Statsrevisorerne ifølge en ny beretning.

Kulturministeriet får kritik for ikke at holde bedre øje med, om de institutioner, der hører under ministeriet, lever op til regler og retningslinjer for køb af varer og tjenesteydelser.

I mere end 25 procent af de undersøgte indkøb, der ellers var omfattet af EU-udbudsreglerne, blev lovgivningen ikke overholdt, fremgår det.

I mere end 35 procent af de undersøgte bygge- og anlægsopgaver var der ikke indhentet underhåndsbud eller afholdt licitation efter tilbudsloven.

I en femtedel af de undersøgte indkøb har institutionerne ikke fulgt Statens Indkøbsprogram.

- Statsrevisorerne kritiserer, at Kulturministeriet ikke har indtaget en mere aktiv rolle og ikke i højere grad har fulgt op på, om institutionerne overholder gældende love og regler samt ministeriets retningslinjer for køb af varer og tjenesteydelser, skriver Statsrevisorerne.

Kulturministeriets område omfatter 26 institutioner, og Statsrevisorerne har ikke undersøgt dem alle. I stedet har Statsrevisorerne undersøgt seks af de største, blandt andet Det Kongelige Teater, Statens Museum for Kunst og Det Kongelige Bibliotek.

De seks institutioners indkøb er undersøgt ved en stikprøve på i alt 187 indkøb. Stikprøven er ikke repræsentativ for institutionernes indkøb eller for indkøb på Kulturministeriets område, understreger Statsrevisorerne.

Men indkøbene er udvalgt på baggrund af væsentlighed og risiko.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.