Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kulturminister Uffe Elbæk går af

Uffe Elbæk (R) har meddelt statsministeren sin opsigelse og går af efter mistanke om nepotisme.

Uffe Elbæk (R) ankommer til samråd indkaldt af Folketingets Kulturudvalg, hvor Elbæk tirsdag blev grillet i fire timer. 
Uffe Elbæk (R) ankommer til samråd indkaldt af Folketingets Kulturudvalg, hvor Elbæk tirsdag blev grillet i fire timer. 

Balladen om kulturminister Uffe Elbæk (R) og hans potentielle favorisering af uddannelsesinstitutionen AFUK koster ham nu jobbet.  Det oplyser han på sin Facebookprofil.

- Jeg har her til eftermiddag truffet en meget svær, men rigtig beslutning, og har meddelt statsministeren, at jeg ønsker at trække mig som kulturminister. Når beslutningen var svær, er det fordi, at jeg elsker mit job, mine kollegaer i ministeriet og mit ministerområde. Når det er rigtigt, er det fordi, at jeg ikke kan have, at den aktuelle sag om min prioriteringer i forhold til AFUK skal skygge f or det vigtige regeringsprojekt partierne er i gang med at realisere sammen, lyder det.

Efter et fire timer langt samråd tirsdag besluttede Folketingets Kulturudvalg, at Rigsrevisionen skulle vurdere ministerens ageren, da Udvalget ikke var tilfreds med ministerens forklaring om, hvorvidt han var blevet advaret af sine embedsmænd mod at afholde flere arrangementer på AFUK.

Og Elbæk ser frem til, at Rigsrevisionen gransker sagen.

- Jeg er samtidig glad for, at rigsrevisionen skal undersøge hele sagsforløbet, så der kan blive sat et ordentlig punktum for den diskussion, som har præget hele mediefladen de sidste dage. Som jeg har sagt hele vejen igennem, beklager jeg forløbet om AFUK. Jeg har lagt alle informationer frem og har på intet tidspunkt truffet beslutninger, der har karakter af vennetjenester og nepotisme, skriver den nu afgået minister.

Uffe Elbæk (R) kom under beskydning, da det kom frem, at ministeriet har brugt 180.000 kr. på repræsentative arrangementer på uddannelsesinstitutionen AFUK, hvor Elbæk er tidligere bestyrelsesmedlem, og hans mand er ansat som sekretær, og det er ikke mindst af hensynet til sin partner, at Elbæk har truffet sin beslutning efter godt et år på posten. '

- Jeg håber med min beslutning også at stoppe den medieopmærksomhed, der har været på min mand. En ting er at man som politiker skal indgå i den aktuelle medieopmærksomhed. Noget andet er, at det også bliver ens mands lod. Det ønsker jeg ikke. Derfor har jeg truffet den beslutning jeg har. For at stå op for regeringsprojektet og min mand, slutter Elbæk sin Facebook-opdatering.Følg udviklingen på b.dk. Elbæk holder pressemøde kl. 16.30, hvorefter Margrethe Vestager holder pressemøde kl. 16.50.

Web-tv: Se portræt af den afgående minister her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.