Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kulturminister åbner for Netflix som public service-udbyder

Streamingtjenester bør kunne byde på statsstøttet medieindhold, hvis det får unge til skærmen, mener minister.

Netflix
Netflix

Odense. Kulturminister Mette Bock (LA) åbner nu for, at internationale streamingtjenester som for eksempel Netflix kan byde ind på at producere statsstøttet medieindhold, hvis det får unge til at bruge mere public service-indhold.

Det skriver netavisen Altinget.

- For mig er det ligegyldigt, om afsenderen hedder det ene eller det andet. Jeg er ikke optaget af, hvilken platform eller kanal det drejer sig om. Jeg er mere optaget af indholdet, og af at alle generationer er sikret adgang til det, siger Mette Bock til Altinget.

Det er særligt folk fra 15 til 39 år, som public service-udbydere som DR har dårligt fat i.

Ifølge en undersøgelse fra DR Medieforskning er Netflix og YouTube gruppens mest brugte medier.

Derfor bør afsættet for det kommende medieforlig ifølge Mette Bock være, at der er krav til medierne om at fange forbrugerne, hvor de er.

- Vi kan producere alt det dejlige danske kvalitetsindhold, vi vil. Men hvis vi ikke kan få de unge til at bruge det, kommer vi ingen vegne, siger hun.

Udtalelsen kom i forbindelse med en konference torsdag 4. maj 2017 om fremtidens danske medieindhold i Odense, hvor to unge mediebrugere blandt andet fortalte, at de i højere grad ville se DR3's udsendelser, hvis de lå tilgængelige på Netflix.

Bock kalder det "en myte", at det kun er statsejede eller statsfinansierede medier, som kan levere public service.

Men jagten på de unges opmærksomhed må ikke gå påvirke indholdet.

- Det er ikke ligegyldigt, hvilket lejrbål man samler sig om. Derfor skal man ikke bare producere noget med blindt fokus på at nå de unge, siger Mette Bock

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.