Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kritikere: Regeringen betaler elever for at reklamere for skolereform

Støtten til Danske Skoleelever er steget markant siden 2011, da den nuværende regering overtog magten. Pengene er blandt andet gået til informationskampagne om skolereformen.

Siden den røde blok er kommet til magten, er Undervisningsministeriets tilskud til foreningen Danske Skoleelever blevet 20 gange større end under VK-regeringen.

Det skriver Jyllands-Posten, der har opgjort, at skoleeleverne under den tidligere regering fik 300.000-400.000 kroner om året i tilskud, mens foreningen sidste år fik 6,2 millioner kroner. I de første tre måneder af 2015 modtog Danske Skoleelever 3,8 millioner kroner fra Undervisningsministeriet.

Avisen skriver, at grundtilskuddet er det samme, men eleverne får derimod langt flere penge til projekter i dag end tidligere.

Flere borgerlige politikere undrer sig over størrelsen på tilskuddet til folkeskoleeleverne, og Alex Ahrendtsen (DF), der er skoleordfører for Dansk Folkeparti, vil diskutere i forligskredsen, om det er nødvendigt at bruge så mange penge på en elevorganisation.

I Liberal Alliance mener man, de mange tilskud kan hænge sammen med, at Danske Skoleelever støtter skolereformen og endda får udarbejdet informationsmateriale fra ministeriet.

»Det ligner en markedsføring af skolereformen over for børn. Den ser ud til at være produceret af voksne, og den er mest af alt en række paroler om skolereformens fortræffeligheder. Selvfølgelig skal vi have elevorganisationer, men det er problematisk, hvis de ender med at blive den siddende regerings stemme på skolerne,« siger undervisningsordfører Merete Riisager (LA) til Jyllands-Posten.

Miranda Dagsson, der er formand for Danske Skoleelever, afviser, at foreningen er blevet betalt af ministeren til at reklamere for skolereformen, og undervisningsminister Christine Antorini (S) siger, at Danske Skoleelever har fået flere penge, fordi foreningen har sendt gode ansøgninger om spændende projekter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.