Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kritik fra rød fløj: Boligskatteplan skuffer og skaber ulighed

Mere ulighed vil blive konsekvensen, lyder det fra Folketingets venstrefløj, der står uden for boligaftale.

De tre partier uden for aftalen om boligskat, Enhedslisten, Alternativet og SF, er ikke imponerede over den nye boligskat. Det skaber ulighed, lyder det.

Blandt andre fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper. Hun kalder det i en skriftlig kommentar »forkasteligt« at bruge penge fra det råderum, der er i dansk økonomi, til boligskatterabatter.

»De allerrigeste boligejere kan gnide sig i hænderne.«

»Råderummet burde bruges på velfærd og ikke på gaver til samfundets rigeste boligejere,« mener Pernille Skipper.

»De såkaldt »ansvarlige partier« lovede jo, at reformerne skulle bruges på at sikre fremtidens velfærd, men nu skal de bruges på skatterabatter til villaejerne. Det er regulært løftebrud.«

SF's finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, stempler aftalen som skæv.

»Boligskatteaftalen er blandet, men to ting er meget skuffende: »knækket« på 7,5 millioner kroner og regningen på 20 milliarder som alle betaler,« skriver hun på det sociale medie Twitter.

Knækket på 7,5 millioner refererer til den grænse, aftalen sætter, for hvornår en boligejer skal betale en højere ejendomsværdiskat. Værdier over seks millioner beskattes med 1,4 procent.

Men da vurderingerne skal fratrækkes 20 procent af »forsigtighedshensyn« er det i praksis kun boliger, der er vurderet til over 7,5 millioner, der rammes.

De 20 milliarder, Lisbeth Bech Poulsen omtaler, er den samlede omkostning for statskassen, hvis man lægger udgifterne frem til 2025 sammen. Årligt koster aftalen cirka fire milliarder kroner.

Alternativet er enig med de to partier i, at det økonomiske råderum burde komme alle til gode, ikke kun boligejere.

Politisk ordfører Rasmus Nordqvist kalder det på Twitter "en vild prioritering at ville bruge 20 milliarder på mere ulighed".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.