Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kristian Jensen: Vi sænker ikke førtidspensionen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt efterlyser svar fra Venstre på, om partiet vil sænke førtidspensionen, sådan som DA foreslår. Men det kommer ikke på tale, fastslår næstformand Kristian Jensen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har tirsdag blankt afvist at sænke førtidspensionen med 4.000 kroner om måneden, sådan som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) foreslår. Samtidig efterlyser hun, at Venstre fremlægger sin holdning til forslaget.

»Jeg mangler et klart svar fra Venstre om, hvad de mener om det her. Jeg kan ikke finde ud af, om Venstre mener, det er en god idé at sænke førtidspensionen med 4.000 kroner om måneden,« siger Thorning-Schmidt ifølge TV 2 News.

Det er ganske ligetil at svare på, mener Venstres næstformand, Kristian Jensen (V):

»Vi ændrer ikke førtidspensionsydelsen. Vi vil gerne sikre, at førtidspensionister får en større økonomisk tilskyndelse til at kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet helt eller delvist, men vi har ikke tænkt os at ændre ydelsen,« siger han.

Venstre har altså ingen planer om at sænke førtidspensionen - derimod holder partiet fast i sit forslag om et »moderne kontanthjælpsloft«, som gentagne gange er blevet fremhævet. Kristian Jensen afviser dog fortsat at komme ind på, hvor niveauet for kontanthjælpsloftet konkret skal ligge.

Derimod hæfter han sig ved, at statsministeren og de Radikales formand, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), tirsdag er kommet med forskellige meldinger om DAs udspil, hvori organisationen præsenterer 28 konkrete forslag til store reformer af alt fra førtidspension og sygedagpenge til kontanthjælp.

»Hvad mener regeringen egentlig, når Helle Thorning-Schmidt kalder DAs udspil for socialt skævt, mens Morten Østergaard er fuldstændig enig i analysen og fuldt ud anerkender problemstillingen. Er regeringen enig i, at det skal kunne betale sig at arbejde,« lyder spørgsmålet fra Kristian Jensen.

Mens Helle Thorning-Schmidt kalder DAs forslag »en virkelig dårlig idé«, erklærer Morten Østergaard sig enig med DA i, at flere danskere skal ud på arbejdsmarkedet.

»En klar anerkendelse, men også ros for at sætte vigtige spørgsmål til debat. Jeg har selv peget på skattesystemet som et oplagt sted at nå det samme mål. Og under alle omstændigheder skal der være den fornødne sociale balance. Vi skal have flere i arbejde, ikke flere fattige,« siger Morten Østergaard.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.