Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kristian Jensen lukker i om intern strid i Venstre

Lækkede mails viser intern splid i Venstre. På et telefonisk gruppemøde onsdag morgen skal sagen drøftes.

Arkivfoto. Lækkede mails viser intern splid i Venstre. På et telefonisk gruppemøde onsdag morgen skal sagen drøftes.
Arkivfoto. Lækkede mails viser intern splid i Venstre. På et telefonisk gruppemøde onsdag morgen skal sagen drøftes.

En række folketingsmedlemmer fra Venstre beklager sig internt over arbejdsgangene i partiet.

Det viser lækkede mails, som Ekstra Bladet og TV2 er kommet i besiddelse af.

Senest er der brok over regeringens forslag om at ændre loven, så nybyggeri og renovering af almene boliger fremover kan finansieres med statslån i stedet for realkreditlån.

Det er et forslag, som næstformand og finansminister Kristian Jensen er for. Venstres gruppeformand, Søren Gade, er til gengæld imod. Og han får opbakning fra flere kolleger i Venstres folketingsgruppe.

Kristian Jensen vil ikke sige meget om sagen, inden Venstre onsdag morgen har et telefonisk gruppemøde.

»Jeg har ikke nogen kommentarer til interne drøftelser i Venstre,« siger Kristian Jensen til Ritzau.

Hvad siger du om de lækkede mails og indholdet af dem?

»Jeg har ikke noget at sige til det nu. Desværre. Vi skal holde et telefongruppemøde, og vi har en række sager på dagsordenen. «

»Det her er en af sagerne. Ikke lån sådan direkte, men finansloven for 2018«, siger Kristian Jensen.

I de interne mails rejses kritikken af Jacob Jensen, Hans Christian Schmidt, Jan E. Jørgensen, Kristian Pihl Lorentzen, Peter Juel Jensen, Erling Bonnesen samt Jakob Engel-Schmidt.

Den interne kritik begyndte med Søren Gades debatindlæg i Dagbladet Holstebro-Struer. Søren Gade slår fast, at han slet ikke er tilhænger af, at staten skal drive bank.

I en mail, som Ekstra Bladet her set, er der denne opbakning til Gade fra Jakob Engel-Schmidt:

»Jeg er stadig ved at finde min underkæbe for at sætte den på plads.«

»Gades indlæg er ikke kun passende, men afgørende nødvendig, da det præcist udtrykker det, jeg mener om det tåbelige og mørkerøde forslag, som med garanti udløser applaus i Enhedslistens gruppeværelse.«

»Forløbet - eller manglen på enhver form for samme - er grotesk i imponerende høj potens.«

Ifølge TV2 kalder Kristian Jensen det for "beklageligt", at regeringens boligordfører ikke blev orienteret godt nok, inden boligminister Ole Birk Olesen (LA) udsendte en pressemeddelelse om statslån.

Generelt føler flere folketingsmedlemmer hos Venstre sig ikke inddraget nok.

Finansministeren skriver ikke direkte, at den manglende orientering skyldes frygt for læk. Men noget tyder på, at det er sådan, finansordfører Jacob Jensen tolker det.

»Vi er jo lige så meget folkevalgte som ministrene (i visse tilfælde endda mere ...) og skal også stå til regnskab og forklare/forsvare beslutningerne,« skriver Jacob Jensen blandt andet i en mail.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.