Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kristian Jensen: EU-borgere skal optjene ret til dagpenge

EU-borgere skal først kunne nyde godt af sociale ydelser, efter at de har optjent retten til dem, lyder det.

Kristian Jensen var torsdag i Tivoli med USA's udenrigsminister, John Kerry. Den danske minister foreslår nu, at arbejdstagere fra andre EU-lande først skal yde, før de kan nyde godt af danske velfærdsydelser. Scanpix/Martin Sylvest
Kristian Jensen var torsdag i Tivoli med USA's udenrigsminister, John Kerry. Den danske minister foreslår nu, at arbejdstagere fra andre EU-lande først skal yde, før de kan nyde godt af danske velfærdsydelser. Scanpix/Martin Sylvest

Den danske regering vil fremover arbejde for, at det bliver sværere for vandrende arbejdstagere fra andre EU-lande at få udbetalt sociale ydelser som for eksempel børnepenge, kontanthjælp og dagpenge i Danmark.

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) mindre end en uge inden, at briterne går til stemmeurnerne for at beslutte, om de skal forblive i eller forlade EU, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg synes, at det vil være rimeligt, at der er optjeningskrav, før man kan modtage sociale ydelser. Det, tror jeg, vil skabe en større forståelse i Danmark for, at arbejdskraften bevæger sig rundt, siger Kristian Jensen til avisen.

Han beklager, at EU tidligere har erklæret et dansk optjeningsprincip for børnechecken i strid med EU-reglerne.

Den danske regering skal derfor "fremadrettet" arbejde for at indføre optjeningsprincipper for sociale ydelser i bred forstand, lyder det.

Han og regeringen er ikke klar med et konkret forslag over de sociale ydelser, som vandrende arbejdstagere først efter et stykke tid skal have ret til i Danmark, men han nævner - ud over børnepenge - både "kontanthjælp og dagpenge".

- Hvis en dansk lønmodtager først kan få dagpenge, når han har optjent retten til det gennem betaling til en dansk a-kasse, bør det samme gælde for folk, der kommer fra andre EU-lande, siger Kristian Jensen til Jyllands-Posten.

De Radikale kalder meldingen fra udenrigsministeren "utidig", mens Socialdemokraterne støtter målet om flere optjeningsprincipper.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.