Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kristian Jensen drilles for at skælde ud på EU-politikere

Udenrigsministeren bebrejder danske EU-parlamentarikere, at de har tegnet et »urimeligt« billede af dansk asylpolitik. »Provinsielt ynk«, lyder modsvaret.

»Nogle af de danske parlamentarikere har været mest aktive i at skabe den stemning, der gør, at Danmark nu er blevet bedt om at forklare sig dernede,« sagde udenrigsministeren Kristian Jensen til TV 2 News.
»Nogle af de danske parlamentarikere har været mest aktive i at skabe den stemning, der gør, at Danmark nu er blevet bedt om at forklare sig dernede,« sagde udenrigsministeren Kristian Jensen til TV 2 News.

Et uforsonligt skænderi om Danmarks omdømme blev i går antændt.

Den udløsende gnist var, at udenrigsminister Kristian Jensen (V) på TV 2 News bebrejdede danske EU-parlamentarikere, at han og udlændingeminister Inger Støjberg (V) mandag (i dag, red.) skal stå skoleret i Europa-Parlamentet og forklare den seneste tids stramninger af Danmarks asylpolitik.

»Nogle af de danske parlamentarikere har været mest aktive i at skabe den stemning, der gør, at Danmark nu er blevet bedt om at forklare sig dernede,« sagde udenrigsministeren. Han tilføjede, at »man bør være fælles om at tale Danmark op«.

Den radikale europarlamentariker Morten Helveg Petersen vedstår gerne, at han har kritiseret regeringens asylpolitik, herunder beslaglæggelse af asylansøgeres værdier og annoncer mod at søge asyl i Danmark.

»Vores politiske værdier stopper jo ikke ved landegrænserne. Hvis jeg er uenig med den danske regerings politik, så skal jeg selvfølgelig gøre opmærksom på det. Det er jo ikke Danmark mod resten af Europa,« siger Morten Helveg Petersen.

Ynk og tudekiks

Mere polemisk kalder europarlamentariker Jens Rohde, som for nylig skiftede fra Venstre til de Radikale, ifølge Ritzau udenrigsministerens bebrejdelse for »provinsielt ynk«.

Ifølge Nick Hækkerup, Socialdemokraternes udenrigsordfører, bør regeringen tage en »tudekiks«.

»Det kan da godt være, at en radikal europaparlamentariker har haft en politisk interesse i at skabe denne her debat. Men regeringen må spænde selerne og komme frem i vognen,« siger Nick Hækkerup.

SFs formand, Pia Olsen Dyhr, afviser, at danske EU-politikere har fortegnet billedet af Danmarks asylpolitik.

»Jeg er rystet over, at Kristian Jensen begiver sig ud af det spor i stedet for at anerkende, at årsagen til udfordringen med Danmarks image skyldes den lovgivning, regeringen har gennemført,« siger hun og påpeger, at asylstramningerne har været omtalt på forsiden af Washington Post.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.