Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kristian Jensen åbner døren for flere hjemsendelser

Danmark har interesse i, at folk vender tilbage til hjemlandet, mener finansminister, der åbner for DF-krav.

København. Danmark har en forpligtelse til at hjælpe folk, der er i nød.

Men Danmark har også en interesse i, at folk vender tilbage til deres hjemland, hvis det bliver vurderet, at forholdene reelt har ændret sig til det bedre.

Sådan siger finansminister Kristian Jensen (V) efter de seneste finanslovsforhandlinger onsdag. Her var udlændinge- og retsområdet på dagsordenen.

Dermed åbner han for, at flere udlændinge, der har midlertidig opholdstilladelse i Danmark, skal sendes tilbage til det land, de kommer fra, frem for at de får forlænget opholdet og bliver integreret i Danmark.

- Vi skal yde støtte og hjælp og give asyl til mennesker, hvis der er forfærdelige forhold i deres hjemland.

- Men hvis forholdene forandres, så skal deres status i Danmark selvfølgelig også forandres. Det er meget relevant at kigge på, siger Kristian Jensen.

Finansministerens åbne dør kommer, efter Dansk Folkeparti længe har ønsket, at man i stedet for at forsøge at integrere udlændingene sigter efter at få dem sendt tilbage til deres nærområder hurtigst muligt.

Det lagde DF-formand Kristian Thulesen Dahl også vægt på efter onsdagens forhandlinger.

- Lige nu handler det tilsyneladende om integration, integration, integration. Der har vi sagt til regeringen, at vi skal have det drejet over til at handle mere om hjemsendelser, siger Thulesen Dahl.

Kristian Jensen lægger op til, at der i den kommende finanslov kan blive tilført flere ressourcer til området.

- Vi har kunnet se, at flere sager er blevet vurderet den seneste tid.

- Men spørgsmålet er, om der er ressourcer nok til at gennemføre en tilstrækkelig vurdering, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.