Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kristendemokraterne vil forbyde kunstig befrugtning af homoseksuelle og singler

Lesbiske par og enlige mødre skal ikke have lov til at blive kunstigt befrugtet. Sådan lyder det fra Kristendemokraterne, der modsætter sig en otte år gammel lov.

Kristendemokraternes formand Stig Grenov.
Kristendemokraternes formand Stig Grenov.

Det skal være forbudt at blive kunstigt befrugtet, hvis man som lesbisk par vil have børn. Det samme gælder enlige mødre. Det mener Kristendemokraterne, der ser store udfordringer for de børn, der vokser op med en enlig mor eller et lesbisk par.

»Det er et skråplan, at vi tror, vi selv kan designe den måde, naturen er indrettet på. Det er altså naturligt at man ikke kan få børn, hvis man er alene eller to mennesker af samme køn. Det skal vi rette ind efter, så det ikke går ud over børnene. Det er et ansvar, vi må tage for børnenes skyld,« siger Stig Grenov, Kristendemokraternes landsformand.

Forslaget kommer otte år efter, at loven om kunstig befrugtning blev ændret til også at give tilladelse til enlige mødre og lesbiske par, der måtte ønske at blive forældre.

I dag kræver det blot en godkendelse fra en læge, hvis man vil gøre nytte af kunstig befrugtning.

Hovmodigt at ændre naturen

I 2007 var det Lars Løkke Rasmussen (V), der fremlagde forslaget om at ændre reglerne ved kunstig befrugtning. Det vakte stor debat internt i partiet, men endte med at blive godkendt. Kristendemokraterne mener dog ikke, at det er etisk korrekt.

»Vi har en lovgivning, der tager mere højde for de voksnes ønsker end barnets tarv. Vi tror, at et par årtier med modernisme kan gøre, at vi selv kan få lov at bestemme. Det faktisk en form for hovmod, at vi selv tror vi, kan bestemme hvordan naturen arter sig,« mener Stig Grenov.

»Problemet er at man ikke har mulighed for at danne sin kønsidentitet, når man for eksempel har to mødre. Vi spiller hasard med børnenes opvækst. Det er naturligt, at man har en far eller mor, når man er barn.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.