Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kriminalforsorgen om mindre bandeafsnit: Der skal mere til

Der er behov for mere viden på bandeområdet, mener direktør i Kriminalforsorgen.

Der er behov for mere viden på bandeområdet, mener direktør i Kriminalforsorgen. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2013)
Der er behov for mere viden på bandeområdet, mener direktør i Kriminalforsorgen. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2013)

København. Fællesskabet mellem bandemedlemmer i landets fængsler får lov at trives i bedste velgående. Og det resulterer i flere trusler mod fængselsbetjente.

Det skal der laves om på, mener Fængselsforbundet, der foreslår at stuve maksimalt syv bandemedlemmer sammen i hvert afsnit.

Kriminalforsorgen ser også opsplitning af bandeafsnittene som en god mulighed til bedre at kunne håndtere de indsatte i fængslerne i fremtiden.

Det er dog ikke nok til at komme de banderelaterede problematikker til livs, mener Thorkild Fogde, der er direktør for Kriminalforsorgen.

»Hvis vi skal undgå det helt, skal bandemedlemmerne isoleres helt, men så får vi nogle andre problemstillinger, fordi isolation har nogle helbredsmæssige konsekvenser for de indsatte.«

»Der er derfor ikke en simpel løsning. Sektionering er utvivlsomt et af redskaberne, men vi skal også kigge på andre muligheder og tænke bredere,« siger han.

Thorkild Fogde mener dog, at der er behov for mere viden på området, inden Kriminalforsorgen kan pege på bedre løsninger.

Det er især, hvad der får banderne til at hænge sammen, og hvad der skal til for at bryde deres bånd inde i fængslerne, som vi i dag ikke ved nok om, påpeger han.

Derfor glæder det ham, at Kriminalforsorgens flerårsaftale fra 2012 snart står til genforhandling.

»Vi skal tage hul på, hvad fremtidens placeringsstrategi er, og hvordan fremtidens bandemønstre kommer til at se ud. Der er ingen snuptagsløsninger, men det er vigtigt, at vi får dem drøftet med de rette fagfolk,« siger han.

Venstre og Socialdemokratiet har allerede reageret positivt på Fængselsforbundets forslag om at dele bandeafsnittene op.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.