Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Krag-rådgiver ofret i spindoktor-rokade

Sundhedsminister Astrid Krags spindoktor er blevet fyret og erstattes nu af Villy Søvndals mangeårige rådgiver, Thomas Sæhl Sørensen.

Udenrigsminister Villy Søvndal har nu kun én særlig rådgiver tilbage. Her ses han i samtale med sin rådgiver Claus Perregaard.
Udenrigsminister Villy Søvndal har nu kun én særlig rådgiver tilbage. Her ses han i samtale med sin rådgiver Claus Perregaard.

Udskiftningen i SFs politiske top får nu også konsekvenser for kredsen af rådgivere omkring den tidligere SF-ledelse.

Berlingske erfarer, at udenrigsminister Villy Søvndals centrale rådgiver gennem flere år, Thomas Sæhl Sørensen, forlader Udenrigsministeriet til fordel for en post som spindoktor for den slagne SF-formandskandidat, sundhedsminister Astrid Krag.

Det betyder samtidig, at Krags hidtidige rådgiver, Henrik Larsen, har fået en fyreseddel.

Henrik Larsen beskrives af flere SFere, som en stærk arbejdskapacitet, men bliver nu ofret, da SFs nye top har ansat tre nye rådgivere. Han har de seneste år arbejdet intenst med sundhedsområdet – først med SFs tidligere sundhedsordfører, Jonas Dahl, og siden hen med sundhedsministeren.

Efter valget i september besluttede SRSF-regeringen, at regeringens topministre med sæde i enten regeringens Koordinations- eller Økonomiudvalg kunne ansætte to særlige rådgivere. Men efter SFs formandsvalg er der blevet vendt op og ned på SFs politiske hierarki. SF-formand Annette Vilhelmsen er ikke kun trådt ind i regeringen som erhvervs- og vækstminister, men har også fortrængt Villy Søvndal fra regeringens koordinationsudvalg.

Det betyder ifølge reglerne, at Søvndal må vinke farvel til én af sine rådgivere. SFs top har på den baggrund besluttet, at Thomas Sæhl Sørensen, som på det seneste har været sygemeldt, skal flyttes til Sundhedsministeriet, mens Villy Søvndals anden rådgiver, Claus Perregaard, bliver i Udenrigsministeriet.

Thomas Sæhl har sin første arbejdsdag i Sundhedsministeriet i morgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.