Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kontroversiel EU-kronik spænder ben for Rohde

I 11. time har Venstre valg at udskyde valget af partiets spidskandidat til Europaparlamentet, oplyser partiet i en pressemeddelelse lørdag aften.

Venstres EU-frontfigur Jens Rohde vil have fælles forsvar og flytte flere beslutninger til Bruxelles, skriver han i en kronik i Berlingske. Utilfredsheden ulmer i partitoppen hos Venstre, mens der rejses tvivl om Rohdes EU-kandidatur.
Venstres EU-frontfigur Jens Rohde vil have fælles forsvar og flytte flere beslutninger til Bruxelles, skriver han i en kronik i Berlingske. Utilfredsheden ulmer i partitoppen hos Venstre, mens der rejses tvivl om Rohdes EU-kandidatur.

Efter et flere timer langt krisemøde har Venstre lørdag aften valgt at udskyde valget af partiets spidskandidat til Europaparlamentet.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Det var ellers ventet, at gruppeformand for Venstres gruppe i Europaparlamentet, Jens Rohde, søndag ville blive valgt, men det har en kontroversiel kronik, som i morgen bliver bragt i Berlingske, spændt ben for.

- Kronikken har skabt en vis tvivl, og derfor finder jeg det mest hensigtsmæssigt, at vi udskyder valget af spidskandidat til Europaparlamentsvalget, siger Jens Rohde, der har skrevet kronikken sammen med formand for Europabevægelsen, Erik Boel.

Her foreslår de, at en ny EU-traktat flytter mere magt til Europa-Parlamentet, at EUs udenrigspolitik som udgangspunkt skal træffes med flertalsafgørelser, og at EU skal have et fælles forsvar.

Kronikken har gjort Venstres partitop rasende. Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger blev Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen allerede for 14 dage siden præsenteret for EU-oplægget, men skød det til jorden. Fredag fik Venstre-toppen nys om, at kronikken ville blive bragt søndag, og siden da har man forsøgt at få Jens Rohde til at trække kronikken tilbage.

Ifølge Rohde var kronikken ment som et debatoplæg.

- Den har skabt en tvivl, som ikke var tilsigtet. Det mest rigtige er, at vi nu får det politiske på plads, og at Venstre derefter vælger sin spidskandidat, siger Jens Rohde i pressemeddelelsen.

På trods af dramatikken er Jens Rohde fortsat kandidat.

- Naturligvis er jeg fortsat interesseret i at blive spidskandidat. Jeg har altid været optaget af EU-politikken, og det er jeg fortsat. Kronikken var ment som et debatoplæg og et forsøg på at få regeringen ud af busken. Men den har skabt en misforståelse, som vi skal have ryddet af vejen, så Venstres linje er helt klar. Efterfølgende håber og tror jeg på, at jeg bliver valgt som spidskandidat til Europa-parlamentsvalget, siger Jens Rohde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.