Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kontanthjælpsmodtagere får tilskud til tandlægeregningen

Regeringen og Enhedslisten gør det billigere for kontanthjælpsmodtagere at gå til tandlægen. Beslutningen bliver rost fra flere sider.

SRSF-regeringen og Enhedslisten har indgået en aftale om, at kontanthjælpsmodtagere under 25 år får dækket hele tandlægeregningen udover de første 600 kroner, mens kontanthjælpsmodtagere over 25 år får dækket 65 procent af regningen, når de når over 800 kroner. Kommunerne skal dog forhåndsgodkende udgifter til et samlet behandlingsforløb på over 10.000 kroner. Det skriver Information.

Aftalen er en del af en større socialpakke, som regeringen og Enhedslisten præsenterer lørdag i forbindelse med forhandlingerne om næste års finanslov. I alt afsætter parterne 180 millioner kroner årligt fra 2013 og frem til at styrke tandsundheden hos de fattigste.

Ifølge Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, er det et »fantastisk løft« i forhold til de udsatte grupper, hvor det er et stort problem for mange, at de ikke har råd til at gå til tandlægen.

- Når vi snakker om ulighed i samfundet i forhold til sundhedsydelserne – og hvor kæden virkelig springer af – så er tænder et sådan eksempel på slagsen. Og specielt de unge er jo på smalkost, da de ikke kom med, da SRSF-regeringen afskaffede fattigdomsydelserne, siger han til Information.

Formanden for Dansk Tandlægeforening, Freddie Sloth-Lisbjerg, som har kritiseret beslutningen om at tage det samme beløb - 180 millioner kroner - fra tilskuddet til tandrensninger for at bruge det til at bygge nye fængsler, kalder ifølge avisen den nye aftale for en »god omfordeling«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.